19 Ocak 2019 10:33
Son Güncellenme Tarihi: 19 Ocak 2019 10:42

Didem Uslu'nun katili babası çıktı

Edirne'nin Keşan ilçesinde öldürülen Didem Uslu'nun katili babası Hasan Uslu, gözaltındaki ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Edirne'nin Keşan ilçesinde ormanlık alanda cenazesi parçalara ayrılmış halde bulunan Didem Uslu'yu, babası Hasan Uslu'nun öldürdüğü ortaya çıktı. Didem Uslu'nun babası Hasan Uslu, gözaltındaki sorgusunda cinayeti işlediğini itiraf etti. Didem Uslu cinayetine ilişkin gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen anne Satı Uslu ile baba Hasan Uslu çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Edirne'nin Keşan ilçesinde, Didem Uslu'nun öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında Uslu ailesinin oturduğu evde yapılan aramada cinayete dair deliller bulundu. Bu gelişmenin ardından Didem Uslu'nun babası Hasan, annesi Satı ile İstanbul'da oturduğu belirlenen kız kardeşi Özlem Uslu'yu gözaltına aldı. Baba Hasan Uslu ilk ifadesinde suçunu itiraf ederek kızını evde çıkan tartışma sırasında öldürdüğünü itiraf etti. Baba Uslu, kızının cesedini bıçakla parçalara ayırdıktan sonra uzuvları 3-4 gün içerisinde dışarı çıkarıp ormanlık alana attığını söyledi. Soruşturma kapsamında ormanlık alana götürülen baba Uslu, kızına ait uzuvların yerlerini gösterdi.

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğündeki sorgunun ardından Didem Uslu'nun kız kardeşi Özlem Uslu serbest bırakılırken, anne Satı ve baba Hasan Uslu ise işlemlerden sonra sağlık kontrolünden geçirilerek Keşan Adliyesine sevk edildi. Adliyeye sevk edilen Satı Uslu ile Hasan Uslu çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

"HAKARET ETTİ" İDDİASI

Hasan Uslu'nun savcılık ifadesi ortaya çıktı. Hasan Uslu, kızının psikolojik sorunları bulunduğunu, 14 Aralık 2018'de evde tartışırken kendisine ve eşine hakaret edip saldırdığını iddia etti. Tutuklanan baba Uslu, bunun üzerine sinirlenerek kızını elleriyle boğduğunu itiraf etti. Hasan Uslu, kızının cenazesini bir süre derin dondurucuda sakladıktan sonra sırt çantası içerisinde kızının köpeği 'Şans'ı da yanına alarak 7 gün boyunca parça parça ormanlık araziye gömdüğünü söyledi. Tutuklanan anne Satı Uslu ise ifadesinde kızının kendisini ittirmesiyle bayıldığını, olayı sonradan öğrendiğini ve bu süreçte aldığı sakinleştirici ilaçların da etkisiyle odasından hiç çıkmadığını öne sürdü.

NE OLMUŞTU?

Keşan'da 9 Ocak Çarşamba günü, ormanlık alanda kozalak toplamaya giden bir kişi tarafından gazete kağıdına sarılmış kesik insan kolu bulunmuştu. Polis ekiplerince yapılan parmak izi incelemesinde, omuz hizasından kesildiği belirlenen sol kolun, Didem Uslu isimli kadına ait olduğu tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, aynı bölgede arama başlatılmıştı. Ormanlık alanda birer gün arayla kadına ait olduğu değerlendirilen kalça kemiğinin yanı sıra diğer uzuvlar da bulundu. Yapılan incelemede, vücut parçaları üzerinde düzgün kesikler olduğu belirlendi. Yapılan parmak izi incelemesinde uzuvların Didem Uslu'ya ait olduğu tespit edilmişti.

Uslu'nun şüpheli olan anne ve babası bugün gözaltına alındı. Uslu'nun babası Hasan Uslu, gözaltındaki sorgusunda cinayeti işlediğini itiraf etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir ve Adana'da çok sayıda kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı: Çekilme YPG'ye hizmet etmemeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...