Kilis'te ve Karaman'da geçici iş kuyruğu

Kilis'te ve Karaman'da 6 ay süreyle çalıştırılacak işe başvuru için gelenler, İŞKUR İl Müdürlüğü önünde kuyruk oluşturdu.

14 Ocak 2019 06:41
Son Güncellenme Tarihi: 14 Ocak 2019 07:46
Paylaş

Kilis'te ve Karaman'da 6 ay süreyle çalıştırılacak toplam 2 bin kişilik işe başvuru için gelenler kuyruk oluşturdu.

Kilis'te, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından kamu kurumlarında 6 ay süreyle istihdam edilmek üzere 1500 kişinin işe alınacağı duyuruldu. Duyurunun ardından bu sabah başlayan müracaatlar için sabah erken saatlerde gelen kişiler, başvuruda bulunmak için İŞKUR İl Müdürlüğü önünde kuyruk oluşturdu. Kuyrukta bekleyen yurttaşlar işe alımda adaletli davranılmadığını söyleyerek işsizlik sorununun çözülmesin istedi.

Yetkililer, 18 Ocak tarihine kadar başvuruların devam edeceğini ve işe alınacak kişilerin daha sonra noter huzurunda yapılacak kura çekimiyle belirleneceğini ifade etti.

Karaman'da da Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında, 6 ay süreyle çalıştırılacak 500 kişilik geçici iş için çok sayıda kişi, İŞKUR İl Müdürlüğü'nde kuyruk oluşturdu.

İlçe ve belde belediyelerinin yanı sıra projede İl Özel İdaresi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Karaman Müftülüğü de personel alacak. 6 aylık geçici iş için 500 kişi istihdam edilecek. Geçici işte çalışmak isteyen çok sayıda kişi, İŞKUR İl Müdürlüğü'ne akın etti. Birçok kurum işe alacağı personelleri kura yöntemi ile belirleyecek. Ermenek Belediye Başkanlığı ve Karaman Müftülüğü ise işe alımda liste yöntemi kullanacak. Bugün başlayan başvuru süresi 18 Ocak Cuma günü sona erecek. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Makro-Taze Market mağduru işçiler mücadeleden vazgeçmiyor

SONRAKİ HABER

Polonya'da bıçaklı saldırıya uğrayan belediye başkanı yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...