09 Ocak 2019 09:36
Son Güncellenme Tarihi: 09 Ocak 2019 10:14

Erdoğan'dan İZBAN grevi açıklaması: Baktık ki anlaşamıyorlar erteledik

Erdoğan, yasakladığı İZBAN grevine ilişkin yorumunda 'Baktık ki anlaşamıyorlar, 2 ay erteledik' dedi.

Fotoğraf: Erçin Top/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumunda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yasakladığı İZBAN grevi için "Baktık ki anlaşamıyorlar biz de 2 ay erteledik. Niye? Bizim derdimiz var ya. Orada vatandaşımızı sersefil yapmaya hakkımız var mı?" ifadesini kullandı.

Dün yasaklanan İZBAN grevi, Erdoğan döneminde yasaklanan 16. grev olmuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından diğer satır başları şöyle:

"Son 16 yılın enflasyon ortalaması yüzde 9,54. Gerçek ortada, hepsinde tek başımıza iktidarız."

"İnşallah 2019 yılıyla birlikte Türkiye yeni ve güçlü bir yükseliş dönemine geçecektir, bundan kimsenin endişesi olmasın."

"PLASTİK POŞETLERE SAVAŞ BAŞLATTIK"

"Plastik poşetlerle ilgili bir savaş başlattık. Malum bin yıl toprak bunu eritemiyor, buna karşı bir savaş."

"Biz şimdi keneviri dışarıdan ithal ediyoruz. Burada kenevire dayalı yapılması gereken bazı şeyler varsa o ithal ürünlerle yapıyoruz. Ama şimdi yeniden bu alanda inşallah Tarım Bakanlığımız bir çalışmanın içerisine giriyor ve bu adımları atacağız. Yeniden bunu üreteceğiz."

"Arkadaşlara dedim ki '31 Mart kampanyasında biz file kullanalım, bez torba kullanalım.' Biz asla naylon poşet kullanmayacağız."

"Bizim beldede amcaoğlunun kazanması lazım veya bizim aşiretten falancanın kazanması lazım, ne yapalım, Ankara'dan, İstanbul'dan göç yapalım anlayışına izin vermeyeceğiz. Bu, işgalin farklı bir türüdür. Bundan sonra bu tür şeyleri İçişleri Bakanlığımızla da daha yakın takibe alacağız. Çünkü bunun adı demokrasi değildir."

'DOĞA ŞÖYLE OLMUŞ BÖYLE OLMUŞ UMURLARINDA DEĞİL'

"Denizlerimizin kenarlarını, orman alanlarını betona çevirme gayretinde olanlar var. Şu para var ya nelere muktedir, şu kapitalizm… Doğa şöyle olmuş böyle olmuş, umrunda değil."

"Biz medeni olmayı o beton yükselişlerde değil, toprağa yakın olma şeklindeki mimari anlayışımızda bulacağız. Ben bu noktada Çevre Şehircilik Bakanıma da söylüyorum. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacaksın, yıkmaksa yıkacağız."

'FETÖ'CÜLERE SESLENİYORUM: SONUNUZ GELDİ'

"Buradan ülkemiz içindeki ve dışındaki tüm FETÖ'cülere sesleniyorum. Artık sonunuz geldi, gidecek yeriniz, atacak adımınız kalmadı."

"Başınızdaki FETO denen adamın arkasındakiler, ne zamana kadar arkasında durur bilemem, ama eninde sonunda o da gelecek."

"FETÖ'yü kamudan büyük ölçüde hamdolsun tasfiye ettik. İş dünyasındaki irtibatlarını, imkanlarını neredeyse yavaş yavaş sıfırlıyoruz. Belediyelerdeki son kalıntıları da inşallah 31 Mart itibarıyla milletimiz tarafından tasfiye edilmiş olacaktır."

"Cezaevlerinde olup da hala esip gürleyen örgüt (FETÖ) mensuplarının yaptıkları iş, mezarlıkta ıslık çalmaya benziyor."

"(FETÖ) Hemen her gün bir başka ülkeden iş birliği çağrısı alıyoruz. Dünyada saklanacak hiçbir yerleri kalmayana kadar peşlerinden gideceğiz." (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

YSK, EMEP’in itirazını reddetti

SONRAKİ HABER

BTS, Ankara YHT hattında yaşanan tren kazasına ilişkin raporu açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...