14 Aralık 2018 07:41

Erdoğan: Menbic'i temizlemezseniz oraya da gireriz

Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonlara değinen Erdoğan ABD'ye 'Menbic'i temizlemezseniz oraya da gireriz' dedi.

Fotoğraf: Onur Çoban/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatına Üye/Gözlemci Devletlerin Anayasa ve Yüksek Mahkemeleri Birinci Yargı Konferansı’nda konuştu.

Erdoğan, TSK'nin operasyonları ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Menbic'i temizlemezseniz oraya da gireriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

"Dün akşam itibariyle Irak'ta operasyonlarımızı yaptık. Ve sürekli sınırlarımıza tehdit oluşturan Sincar'da ve Mahmur'un etekleri Karaçar'da buralardaki atılan adımlara karşı operasyonumuzu yaptık. Durduk mu? Yok, bunun gerisi gelecektir. Çünkü oradan bize bir tehdit varsa  ki var; bu tehdidin cevabı da anında verilecektir. Bu terör örgütlerini ya yok edecekler, onlar etmiyorsa biz yok edeceğiz."

"Dünkü kalleş saldırı aldığımız kararın ne kadar isabetli olduğunu göstermiştir. Sınırlarımıza yığılan teröristlerin eninde sonunda bizi hedef alacağı gerçeğini bu olay ispatlamıştır. Suriye'nin kuzeyine, malum Amerika'nın 22 üssü var orada. Silah gönderiliyor, araç gereç gönderiliyor. Buradaki PKK, YPD, YPG bunlara geliyor."

'TEMİZLEMEZSENİZ MENBİC'E DE GİRECEĞİZ'

"Menbic hikayesiyle bizim dikkatimizi dağıtmaya çalışıyorlar. Menbic yüzde 85-90 Arapların yaşadığı bir yerdir. Ama orayı tamamen o terör örgütlerine vermiş durumdalar. Onlardan orayı boşaltacağız dediler. Göndermediler. Şimdi de diyoruz ki, temizlediniz temizlediniz. Çıkarmadığınız takdirde biz Menbic'e de gireceğiz. Açık konuşuyorum. Türkiye, Fırat'ın doğusundaki terör bataklığına müdahale konusunda yeteri kadar zaman kaybetmiştir. Bundan sonrası için tek bir günlük gecikmeye dahi tahammülümüz yoktur."

Afrin operasyonunda sahada karşılaştığımız manzara istihbarattan gelen raporlarla tescillidir. Bu veriler bize Fırat'ın doğusunda neler yapıldığını, şayet harekete geçmezsek ileride karşımıza ne çıkacağını göstermeye yeterlidir. Biz Suriye'de attığımız adımlarla, sadece kendi ülkemizin güvenliğini sağlamakla kalmıyoruz. Hiçbir mezhep fanatizmi bu gerçeğin üzerini örtemez." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sarah Jessica Parker, Selahattin Demirtaş kitabıyla görüntülendi

SONRAKİ HABER

DHMİ, havalimanı inşaatındaki kötü koşulları kabul etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...