10 Aralık 2018 17:59

24. Gezici Film Festivali Kastamonu’da

Ankara Sinema Derneğince, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkısıyla düzenlenen 24. Gezici Film Festivali'nin Kastamonu bölümü başladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Ankara Sinema Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığının katkısıyla düzenlediği 24. Gezici Film Festivali Kastamonu'da başladı.

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda düzenlenen festival açılışında yaptığı konuşmada, gezici festivalin verimli bir şekilde geçmesi için çalışan öğrencilere teşekkür etti.

Sinemanın önemli bir araç olduğunu vurgulayan Çetin, “Festivallerde bu kadar çok izleyici kitlesini bulmak zor. Öğrencilerimizin bu tür etkinliklere yoğun bir şekilde katılması bizleri de mutlu ediyor” dedi.

Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu ise 5 yıldır Kastamonu'da festivali düzenlediklerini söyledi.

Kastamonu seyircisinin festivale ilgisinin oldukça yoğun olduğunu ifade eden Boyacıoğlu, “Ersoy hocamızın bir mesajıyla 5 yıl önce buraya gelmeye başladık. Her yıl heyecanla buraya gelmeye devam ediyoruz. İlgi alakaya çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ersoy Soydan da festivalin Kastamonu bölümünün Medya ve İletişim Topluluğunun ev sahipliğinde gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Salonun tamamen dolduğunu kaydeden Soydan, “Gördüğünüz gibi salon hınca hınç doldu. Kastamonu ayağındaki gösterimler üniversitemiz, Kastamonu esnafı ve öğrencilerimizin katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Herkesin bu coşkuya katılmasını istiyoruz” dedi.

Perşembe günü sona erecek olan festivalde 13 film sinemaseverlerle buluşturulacak.

Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğunun ev sahipliğinde düzenlenen festival, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu'nun yaptığı ‘Paranın Kokusu’ filminin gösterimi ile başladı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

What is the significance of the growth rate pointing to a sharp fall in the economy?

SONRAKİ HABER

Villarreal'in yeni teknik direktörü Luis Garcia

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...