10 Aralık 2018 15:49

Demirtaş: Allah muhafaza, az kalsın dışarıyı boyluyorduk

'AİHM’den 'derhal orayı tahliye edin' diye tebligat aldık, neyse ki Hükümet araya girip tahliyeye engel oldu. Az kalsın dışarıyı boyluyorduk.'

Görsel: @hdpdemirtas/Twitter

Paylaş

Twitter hesabından gündeme ilişkin açıklamalar yapan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, AİHM'in tahliye edilmesi yönünde verdiği karar hakkında "Allah muhafaza, az kalsın dışarıyı boyluyorduk" yorumu yaptı.

Edirne Cezaevi'nde tutulan HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), kendisinin tahliye edilmesi yönünde karar verdiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“Geçenlerde iki avukat geldi, önceden tanışmıyorduk, savunma grubumuza haber verip gelebiliyorlar. "Çok daraldık, biraz moral bulalım diye geldik" dediler. "Edirne’ye gezmeye mi?" diye sordum, "Yok, Edirne Cezaevi’ne" dediler.

"Dışarıda durum o kadar mı vahim?" dedim, "Anla işte" dediler. "E kalın o zaman? Size iki küçük hücre de ayarlarım" dedim, nasıl sevindiler görseniz. Şaka tabii, nereden ayarlayacağım, yer yok ki zaten cezaevinde.

Biz milletvekili olmamıza rağmen içeri girene kadar canımız çıktı. Geçen gün AİHM’den "derhal orayı tahliye edin" diye tebligat aldık, neyse ki Hükümet araya girip tahliyeye engel oldu. Allah muhafaza, az kalsın dışarıyı boyluyorduk."

AİHM’in kararı sonrasında bir konuşması gerekçesiyle hakkında 4 yıl 8 ay hapis cezası verildiğini belirten Demirtaş, “Sonra Saray’ın adaleti, adalet sarayından bize hızlı bir şekilde devre mülk bir tapu ayarladı, 4 yıl 8 aylığına da olsa yerimizi garantiledik. Bu devirde gemisini kurtaran kaptan kardeşim. Hiçbir şey yapmıyorsunuz, sonra da ‘Vay efendim bizi niye içeri atmıyorlar?'” dedi.

Demirtaş’ın paylaşımları şöyle:

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TIR'a çarpan kamyonetin sürücüsü hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

LİSTAG 10. yılında ‘Gökkuşağından Hikayeler’ kitabını tanıttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...