03 Aralık 2018 03:49

Mersin'de açlık grevindeki 10 HDP’li gözaltına alındı

HDP Mersin il binasını basan polisler, DTK Eş Başkanı ve Milletvekili Leyla Güven'e destek amacıyla açlık grevine başlayan 10 kişiyi gözaltına aldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin il binasına düzenlenen baskında, cezaevinde açlık grevi eylemi yapan DTK Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek için açlık grevine başlayan 10 kişi gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi ve Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda "Suç ve suçluyu övmek" ve "Terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla gözaltına alınanların isimleri şöyle: HDP Mersin İl Eşbaşkanı Zuhal Önen, Ali Alper, Gule Kaya, Mehmet Aykut, Zahide Yavuz, Abdulbaki Akkoyun, Ali Bilen, Diyar Turgut, Bahattin İlet ve Doğan Atay.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre Baskının ardından HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, milletvekilleri Rıdvan Turan, Tülay Hatimoğulları, Meral Danış Beştaş ve Kemal Peköz ile Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce ile avukatlar il binasına girdi.

Binada arama yapan polis, önlükler ve pankartlar ile Abdullah Öcalan posterine el koydu.

‘LEYLA GÜVEN’E SALDIRIDIR’

HDP Mersin Milletvekili  Rıdvan Turan, yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

“Öncelikle polis HDP binamıza baskına gelmeden önce bir ihbar aldığını söylüyor. Bu ihbarı da, muhtemelen Leyla Güven’e destek olduklarını, onun yanında olduklarını beyan etmek için açlık grevine giren yurttaşlarımıza ilişkindi. Biz bugüne kadar Leyla Güven’in açlık grevine girmesine neden olan taleplerinin karşılanmasını beklerken bina basıldı. Bu, Leyla Güven’e saldırıdır. Bu saldırıyı kınıyoruz; ama biz dün söylediğimiz gibi bugün de söylüyoruz; Leyla Güven’in yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gemlik’te kadınlar Günay Torun için yürüdü

SONRAKİ HABER

Hizan’da 6 köy ve 11 mezrada sokağa çıkma yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...