27 Kasım 2018 09:38

Erdoğan'a göre CHP'li seçmen 'Türkiye pastasının kaymağını yiyor'

Erdoğan, CHP'nin hakim olduğu Beşiktaş, Kadıköy, Şişli gibi ilçelerde yaşayanları 'Türkiye pastasının kaymağını yiyen kesim' olarak tanımladı.

Fotoğraf: Mehmet Ali Özcan/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısındaki konuşmasında CHP'nin belediyecilik anlayışını eleştirirken Çankaya, Beşiktaş, Kadıköy, Şişli gibi yerlerdeki seçim sonuçlarının "ülke gerçekleriyle ilgisi olmadığını" öne sürerek “Türkiye yansa da şaha kalksa da bunların umurlarında değildir. Buralardaki seçmen profili Türkiye pastasının kaymağını yiyen kesimden oluşuyor” diye konuştu.

Akdeniz'deki doğal gaz arama faaliyetleri konusunda Yunanistan ve Kıbrıs'ı suçlayan Erdoğan, Karadeniz'de gerginlik yaşayan Rusya ve Ukrayna'ya ise diyalog önerdi.

Suriye'deki duruma değinen Erdoğan, MGK'de önemli kararlar alacaklarını söyleyerek "Ülkemize verdikleri sözleri tutmayanlar artık yolun sonuna geldiklerini görecekler" dedi.

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyleydi:

AKDENİZ'DE BİZE ENGEL OLMAK İSTEYENLERE HADLERİNİ BİLDİRİRİZ

Türkiye'nin hem siyasette hem de bölgesinde ve dünyada önemli gelişmeler yaşadığı bir dönemden geçiyoruz. Akdeniz'de, Ege ve Kıbrıs'ta haklarımız meselesi eskiden beri Türkiye'nin üzerinde hassasiyetle durduğu meselelerdendir. Son dönemde bu bölgedeki sorunlar çok daha büyük çıkar çatışmalarının konusu olmaya başlamıştır. Arkasına kimi Avrupa devletlerini alan Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin pervasız hareketleri tehdit haline gelmiştir. Ülkemizi adeta Ege Denizi'ne ayak basamaz, Kıbrıs meselesinde de kendi haklarını savunamaz hale getirme gayretleri beni üzmüştür. Buna engel olmak isteyenlere hadlerini bildirmekte kararlıyız.

Fırsatçılık kötüdür, uluslararası ilişkilerde çok daha kötüdür. Hakları olmayan alanlarda ekonomik ve siyasi hakimiyet kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Mülteci akını karşısında tir tir titreyenler konu petrol ve ekonomik rant olduğunda aslan kesiliyorlar. Bunların hangisi insan haklarından yana? Türkiye olarak kendi tezlerimizden en küçük taviz vermeyeceğiz.

RUSYA VE UKRAYNA'YA DİYALOG ÖNERİSİ

Karadeniz'de ise bir başka gerilim tırmanıyor. Rusya-Ukrayna hadiselerinin yeniden alevlenmiş olmasından üzüntü duyuyoruz. İki ülkeyi de yakın dostu olarak gören Türkiye olarak Karadeniz'in bir an önce barış denizi haline gelmesini istiyoruz. Sorunlarını diyalog yoluyla çözmeleri çağrımızı tekrarlıyoruz.

Suriye meselesi öncelikli olmayı sürdürüyor. Suriye'de tek ilkeli duruşu sergileyen ülke biziz. DEAŞ bahanesiyle herkes Suriye topraklarında rant peşinde koşarken biz risk alarak sahaya girdik, bu terör örgütüne en büyük darbeyi vurduk. DEAŞ'a karşı olduğunu söyleyenler DEAŞ'a karşı en ufak bir mücadele vermiyor. DEAŞ balonunu Fırat Kalkanı patlattı. Suriye'de DEAŞ yoktur, DEAŞ görüntüsü altında Suriye'yi, bölgeyi karıştırmak için yedekte bekletilen birtakım küçük çeteler vardır. Bölgenin petrolünü işletmek için DEAŞ bahanesiyle işgallerini sürdüren terör örgütleri ve onları destekleyenler bulundukları yerlerden çıkarsa mesele çözülür. Biz Türkiye olarak bu örgütün kalıntılarını kısa sürede kaldırmayı taahhüt ediyoruz.

Kandil'e ödül koyanlar YPG ile iş tutuyor. Kandil'dekilerin, dağlara kaçırılan kızların kadınların ne hale getirildiğini işte artık mızrak çuvala sığmıyor, tüm dünya izliyor. Ne yazık ki onlardan doğan çocuklar da Avrupa'da şurada burada satılıyor.

'MGK'DE ÖNEMLİ KARARLAR ALACAĞIZ'

Grup toplantısı sonrası gerçekleştireceğimiz MGK'de çok önemli kararlar alacağız. Ülkemize verdikleri sözleri tutmayanlar artık yolun sonuna geldiklerini görecekler. Teröristlerin önünden çekilirlerse Türkiye'nin yanında yer aldıklarını anlayacağız. Aksi takdirde kendi bekamız için ne gerekiyorsa onu yapacağız.

'BELEDİYECİLİK AK PARTİ'NİN İŞİDİR'

Mahalli seçimlere işte böylesi bir dönemden geçerek gidiyoruz. Birazdan 20 adayımızı açıklayacağız. Güney Amerika dönüşü kalan belediye başkan adaylarımızı da açıklayacağız. Manifestomuzu önümüzdeki ay ilan edeceğiz. 2019 için gönül belediyeciliğimizi ifade eden bir vizyonla milletimizin karşısına çıkacağız. Belediyecilik AK Parti'nin işidir. Biz eserlerimizle konuşuruz, muhalefet gibi sabah yalan akşam yalanlarla değil. Varsa eserin konuş. Milletin evinin önünden çöpünüzü düzenli olarak alamıyorsanız, musluğundan suyunu akıtamıyorsanız millet size mazeretini sormaz, biletini keser gönderir. Bazen söylüyorum, ana muhalefet rahatsız oluyor. İstanbul'da belediye başkanlığını aldığımızda musluklardan su akmayan, dağ gibi çöpleri olan bir CHP'den belediyeyi aldım. Ümraniye'de 39 kişi çöp dağı patlaması sonucu öldüğünde belediye başkanı CHP'liydi. Niye rahatsız oluyorsunuz? Ha bizim partimizde de böyle isimler varsa, yollarımızı ayıracağız.

CHP SEÇMENİNE: 'TÜRKİYE PASTASININ KAYMAĞINI YİYEN KESİM'

CHP, tek parti döneminden beri hizmetten, yatırımdan uzak şekilde belediyeleri adeta zehirlemiştir. Yalnızca teslim aldığı kesimlerden oy alabilmektedirler. Belirli kesimlerin ideolojik fanatizmlerini istismar ederek kurdukları düzeni korumak gayeleridir. Bu nedenle CHP oyunu artırmak için teslim aldığı kesimlerin gözlerini açmasını engellemek için siyaset yapmaktadır. Çankaya, Beşiktaş, Kadıköy, Şişli gibi yerlerdeki seçim sonuçlarına bakın hiçbirinin ülke gerçekleriyle ilgisi olmadığını görürsünüz. Türkiye yansa da şaha kalksa da bunların umurlarında değildir. Buralardaki seçmen profili Türkiye pastasının kaymağını yiyen kesimden oluşuyor. Bu ilçelerde yaşayan sağduyulu vatandaşlarımız bilir ki bu ilçeler bugünkü seviyesine, belediyelerin değil büyükşehir belediyesinin ve hükümetin yatırımları sayesinde gelmiştir.

Şişli, Kadıköy, Beşiktaş'taki sonuçlara bakın. Bugün Kadıköy'den Pendik'e belediyenin raylı sistemiyle gitmiyorsunuz, büyükşehirin raylı sistemiyle gidiyorsunuz. Ben İstanbul'a başkan olduğum zaman benden önceki belediyenin aldığı meşhur İkarus vardı. Bunların ne kliması vardı ne temizdi. İlk işimiz o İkarus'ları yurt dışına hibe olarak gönderdik. İnsanıma bu yakışmazdı. Süratle Mercedes marka otobüsleri aldık. Altyapı diye bir şey yoktu. Susuzluk almış başını gidiyordu. Bütün bunlardan insanımızı kurtarırken burası Kadıköy'dür CHP'lidir, Beşiktaş'tır CHP'lidir demedik. Herkese aynı hizmeti götürdük. Büyükşehirlerde CHP, AK Parti'nin adaylarını açıklamasını bekliyor. Ona göre adaylarını açıklayacak.

CHP'ye gönül veren seçmen kardeşlerime diyorum ki gelin 31 Mart'ta bu köhne zihniyete dur diyelim. Sizlere İstanbul'da nasıl hizmetler verdiğimizi biliyorsunuz. İzmir de susuzluktan kavruluyordu, İzmir'in susuzluk sorununu yine biz çözdük. İZBAN yine bizimle yapıldı. Şu anda Körfez kokuyor. Aynı Haliç'in ben devraldığım zamandaki haline dönüştürdüler Haliç'i." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sefer Selvi Sedat Simavi karikatür ödülüne layık görüldü

SONRAKİ HABER

Temizlik işçisinin sağlığı için puro kulübünde puro içmek yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...