27 Kasım 2018 05:55
Son Güncellenme Tarihi: 17 Nisan 2019 13:13

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kimdir?

31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun öz geçmişi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ekrem İmamoğlu 1970’te Trabzon’da doğdu. Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı.

1992`de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı.

2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu.

2014'TE BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 1991’den bu yana Beylikdüzü’nde yaşıyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13 Aralık 2018'de evinde ziyaret ettiği Ekrem İmamoğlu’nun adaylığına ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcıi, “Sayın Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü’de başarılı bir ilçe başkanlığı süreci geçirdi. Sonra yüzde 51 ile Beylikdüzü’de seçimi kazandı. Beylikdüzü AKP’den aldığımız bir ilçedir. Sayın Genel Başkanın aday gösterme gibi bir niyeti varsa bunu zaten parti meclisine getirecektir. Bizim parti meclisimiz hakkaniyetlidir” dedi.

2019 YEREL SEÇİMİNDE CHP'NİN İSTANBUL ADAYI OLDU

18 Aralıkta yapılan CHP Parti Meclisinde yapılan oylamada İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara adayı Mansur Yavaş, Antalya Adayı Muhittin Böcek ve Adana adayı Zeydan Karalar olarak belirlendi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen Ekrem İmamoğlu, Twitter'dan açıklama yaptı, İstanbullulara teşekkür etti. Daha sonra kameralar karşısında açıklama yapan İmamoğlu, şunları söyledi:

''Bu bir başlangıç anı. Hepimiz için çok güzel günlerin başlangıcı. Cümlelerime teşekkür ederek başlamak istiyorum. Sevgili eşime, babama, anneme, tüm aileme, Beylikdüzülü hemşerilerime, İstanbul İl Başkanımıza ve partimizin MYK üyelerine, en başta sayın Kılıçaroğlu'na.

Bu önemli bir başlangıç anıdır. Çok güzel bir süreç yaşayalım. İstanbullulara nasıl bir İstanbul istediğimizi anlatacağız. Çok kararlı bir süreci yaşayacağız. Bu yönüyle hazırlıklarımızın İstanbullular'ın geleceği için en üst seviyede, bu ilin içinde olacağı bir sürecin yönetileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Beylikdüzü'nde yarattığımız saygı ortamında ifade ediyorum ki herkesin kalbini kazandığımız gibi tüm İstanbullular'ın kalbini kazanmaya geldiğimizi söylüyorum. Hayırlı olsun. Allah beni kimseye mahcup etmesin.''

31 MARTTA YAPILAN SEÇİMİ ÖNDE BİTİRDİ

Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan yerel seçimde yüzde 48.79 oy alarak yarışı önde bitirdi. AKP'nin adayı Binali Yıldırım ise yüzde 45.51'de kaldı. Bu orana göre, Ekrem İmamoğlu 4 milyon 169 bin 987 oy alırken Binali Yıldırım'ın aldığı oy sayısı 4 milyon 146 bin 42 oldu.

SEÇİMDEN 17 GÜN SONRA MAZBATASINI ALDI

Ekrem İmamoğlu, 17 gün süren itiraz sürecinin ardından 17 Nisan 2019'da İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Marmara'da sıcaklık yükseliyor

SONRAKİ HABER

Cihangir İslam: AKP’deki delik MHP yamasıyla kapatılamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...