27 Kasım 2018 03:45

CHP'de İstanbul için Ekrem İmamoğlu'nun ismi öne çıkıyor

Kılıçdaroğlu, ismi İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için geçen Beylikdüzü Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yerel seçim öncesi ittifak görüşmeleri ve aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığı için Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yu düşündüğü belirtiliyor.

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre pazar günü genel merkezde İmamoğlu ile görüşen Kılıçdaroğlu, "Uygun bir kimlik olarak öne çıkıyorsunuz" ifadesini kullandı. İmamoğlu'nun CHP'nin İstanbul adayı için belirlediği "deneyimli, ayrım yapmayan kapsayıcı, sakin ve güler yüzlü" profiline uyduğunun düşünüldüğü belirtildi.

Görüşme sonrası İmamoğlu'nun bir dönem daha Beylikdüzü'de görev yapma yönündeki yaklaşımını yumuşattığı son kararın genel merkez ve İmamoğlu tarafından ortaklaşa verileceği aktarıldı.

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi de bugünkü makalesinde İmamoğlu'nun "yüzde 60 aday olma, yüzde 40 Beylikdüzü'de kalma" fikrinde olduğunu yazdı.

CHP'nin İmamoğlu için önümüzdeki haftalarda İstanbul'da ölçümler yapacağı belirtilirken Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyaretinin bitimine kadar İstanbul değerlendirmelerini sürdüreceği ifade edildi.

Kılıçdaroğlu'nun İstanbul için yaptığı görüşmenin ardından bir patron, eski Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Avcılar Belediye Başkan aday adayı olan Nimet Baylan Bazan’la da bir araya geldiği ifade edildi.

Kılıçdaroğlu’nun pazar günkü son görüşmesi ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı gündemde olan Cengiz Topel Yıldırım’la gerçekleşti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kerkük'teki tarihi 'Kayseri Çarşısı'nda yangın çıktı

SONRAKİ HABER

Kolombiya’da köprü inşaatında 5 işçi iş cinayetinde hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...