23 Kasım 2018 10:26
Son Güncellenme Tarihi: 23 Kasım 2018 13:35

Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan: Yeniden Refah Partisi kuruldu

Fatih Erbakan, kurdukları yeni partinin adının 'Yeniden Refah Partisi' olduğunu açıkladı.

Fotoğraf: İlker Kılıçaslan/DHA

Paylaş

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, "Yeniden Refah Partisi" adıyla bir parti kurduklarını açıkladı.

Fatih Erbakan, 2016 Haziran ayında yaptığı açıklamada Saadet Partisinin 'Milli Görüş' çizgisinden uzaklaştığını belirterek "babasının kendilerine bıraktığı ‘siyasi miras’ı devam ettirmeyi hedeflediğini" söylemiş ve yeni partinin sinyalini vermişti.

DİLEKÇE TESLİM EDİLDİ

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın liderliğini yaptığı Yeniden Refah Partisinin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına teslim edildi. 

Partinin kurucular kurulu listesinde yer alan eski bakanlardan Sacit Günbey ve beraberindeki partililer, kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ahmet Avşar'a teslim etti.

Günbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada Yeniden Refah Partisinin resmi kuruluş dilekçesini ilettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Partimizi kurarken çok ciddi bir çalışma yaptık. Çok güzel bir program hazırladık. Türkiye'nin bütün meselelerine çözüm üretecek bir çalışma yaptık. Çok güzel bir kadromuz var ve heyecanlıyız. Genç ve tecrübeli arkadaşlardan oluşan, devlet bürokrasisinde de uzun yıllar hizmet eden arkadaşlarımız var. İnşallah ülkemize çok iyi hizmetler yapacağız. Memleketimizde bugünden itibaren Yeniden Refah Partisinin farklılığı ortaya çıkacak." 

Partinin İçişleri Bakanlığına teslim edilen kurucular kurulu listesi 99 kişiden oluşuyor. 

Partinin kurucuları arasında Fatih Erbakan'ın yanı sıra Necmettin Erbakan'ın kızı Rabia Elif Erbakan Altınöz, damadı Mehmet Altınöz, Sultan 2. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, eski bakanlardan Sacit Günbey, Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, Necmettin Erbakan'ın uzun süre yakın korumalığını yapan Abdurrahman Akyüz ile avukatı Mehmet Ener de yer alıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Validebağ Korusu doğal yaşam için İstanbul'daki biricik alandır'

SONRAKİ HABER

Çalışma yaşamında şiddete karşı haklarımız var!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa