10 Kasım 2018 06:22

Kayyım, Orhan Doğan'ın ismini, Ehmedê Xanî'nin büstünü kaldırdı

Kars'ın Digor ilçesine atanan kayyım, DBP'li belediye döneminde bir caddeye verilen Orhan Doğan ismini ve Ehmedê Xanî büstünü kaldırdı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Kars'ın Digor Belediyesine atanan kayyım, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetimi döneminde bir caddeye verilen Kürt siyasetçi Orhan Doğan'ın ismini kaldırarak caddenin adını Millet Caddesi olarak değiştirdi. İlçede bulunan bir parkta yer alan Kürt Edebiyatçı Ehmedê Xanî büstü de kaldırıldı. Kayyım ayrıca belediyenin logosunu da değiştirdi.

ORHAN DOĞAN CADDESİ 'MİLLET CADDESİ' OLDU

Duruma tepki gösteren Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Eş Başkanı Zorba Başkurt, parkın içerisindeki Ehmedê Xanî büstünün kaldırıldığını yine birçok sokak ve cadde isimlerinin değiştirildiğini söyledi. Parkın içerisinde eskiye dair ne varsa kaldırarak parka yeni bir isim verildiğini belirten Başkurt, "Kayyım ilçenin en büyük caddesinin ismi Orhan Doğan caddesiydi onu da değiştirerek 'Millet Caddesi' yaptı. Ama ne yaparsa yapsınlar bizim için bir anlamı yoktur. Biz o cadde isimlerini yine anıyor ve kullanıyoruz" dedi.

Kayyımdan sonra halkın belediye ile ilgili hiçbir ilişkisinin kalmadığını söyleyen Başkurt, "Halkımız gidip bir iş dahi istemiyor. Bu konuda halkımızın kayyım politikasına karşı tutumu nettir. İlçede İş-Kur'a başvuran insanlarımıza 'kim size oy verdiyse gidin onlar sizi işe alsın' diyorlar. Yine bazı insanlarımız Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a 'Biz kirli su içiyoruz, suyumuzu getirin" gibi talepte bulundular ama bakan onlara; "O suyu içmeye devam edin" cevabını verdi. Yani bir bakan bunu diyorsa bunu kınamaktan başka bir şey diyemeyiz. Onların düşüncesi ve fikirleri bundan ibarettir. Yani halk kime oy verirse versin bir bakan bunu söyleyebilir mi? Onlar onu yapsın ama biz halkımızla birlikte bu zor zamanı da atlatarak güzel günlere ulaşacağız. Biz halkımızın bu iradesi karşısında eğiliyoruz. Halkımız seçim günü tüm bunlara gereken cevabı verecektir" dedi.

'HALK KAYYIMI BENİMSEMEDİ'

Yerel seçimlere ilişkin de konuşan Başkurt şöyle devam etti: "Herkes bilsin ki seçim günü Digor halkı onların kayyım politikalarına en iyi cevabı verecektir. Halkımız kendi iradesiyle tekrar belediyesini kazanacaktır. Digor halkı iradesini bugüne kadar kimseye teslim etmedi bundan sonra da teslim etmeyecektir. Bu hükümet ne kadar zor ve zulüm uygularsa uygulasın halkımız onların bu zorbalığına karşı asla boyun eğmeyecektir. Halkımız kayyımı benimsemedi, benimsemeyecektir." (Kars/MA)

ÖNCEKİ HABER

Diyanet'e 8 bin 489 kadro daha verildi

SONRAKİ HABER

Yüzyıllık barbarlık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...