17 Ekim 2018 10:35

Ankara'da Şehir hastaneleri açılınca birçok hastane kapatılacak

Ankara'da Bilkent ve Etlik Şehir Hastanelerinin açılmasıyla birlikte 14 hastane kapatılacak. Hastanemi Kapatma Platformu: 'Sağlık değil, soygun merkez

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara'da yapımı devam eden Bilkent ve Etlik Şehir Hastanelerinin açılmasıyla birlikte 14 hastane kapatılacak. Daha önce 29 Ekim günü açılacağı belirtilen Bilkent Şehir Hastanesi'nin yakında açılması bekleniyor. Sendikalar, siyasi partiler, meslek odaları ve demokratik kitle örgütlerinin kurduğu Hastanemi Kapatma Platformu, hastanelerin kapatılacak olmasına tepki gösterdi. Açıklamada, “Ankara'da yeni bir sağlık merkezi değil, soygun merkezi açılıyor”denildi.

Ankara'da açılacak olan şehir hastaneleri ile ilgili açıklama yapan Hastanemi Kapatma Platformu, Ankara içindeki 14 hastanenin parça parça şehir hastanesine taşınacak olmasına tepki gösterdi.

Platformu oluşturan kurumlar adına açıklamayı okuyan ATO Yönetim kurulu Üyesi Dr. Arif Müezzinoğlu, “Hepimizin ekmeğine, geleceğine kast eden, borç yükü altına sokan günde yaklaşık 1 milyon 500 bin TL kira ödeyeceğimiz bir soygun merkezi açılacak” dedi.

DEVLET 25 YIL DOLAR ÜZERİNDEN KİRACI OLACAK

İki aya kadar açılması planlanan Bilkent Şehir Hastanesi için, Ankara içindeki 14 devlet hastanesinin parça parça taşınacağını söyleyen Müezzinoğlu, “Devlet bizim cebimizden hem de bu zor dönemde dolar üzerinden kira ödemeye hazırlanıyor. 25 yıl boyunca biz ödeyeceğiz ama ne ödeyeceğiz, kaça anlaşma yapılmış söylenmiyor. Tahminlere göre yılda 80 milyon dolar. Halk bu parayı vergileri ile ödeyecek ama ne ödediğini, anlaşmasını öğrenemeyecek” diye konuştu.

Bilkent Şehir Hastanesi'nin açılmasıyla birlikte Ankara'da bulunan Onkoloji, Yüksek İhtisas gibi devlet hastanelerinin kapatılacağını ifade eden Müezzinoğlu, “Bunların eksikliklerinin tamamlanması yerine yok edilerek AVM benzeri, devasa, hasta garantisi verilen merkezler inşa etmek anlaşılır değil. Hayat pahalılığına yetişilemeyen bir ortamda hükümet, Ankara'nın göbeğine dolar üzerinden garantili kira anlaşması yaptığı bir merkez açacak”dedi.

BU PARAYLA ÇOCUKLAR 1 YIL ÜCRETSİZ KAHVALTI YAPABİLİR

Bilkent Şehir Hastanesi'ne yıllık harcanacak 80 milyon TL ile Ankara'ya en az 400 tane Aile Sağlığı Merkezi yapılabileceğini belirten Müezzinoğlu, “Ankaralıların hastane muayene katılım payı ödemeleri kaldırılabilir. Okula giden 15 yaş altı bütün çocuklara bir yıl boyunca günde yarım litre ücretsiz süt, iyi bir planlama ile de sabah kahvaltısı verilebilir” dedi. Müezzinoğlu, hükümetin çocuklardan esirgeyip CNN Holding'e vereceği paraları durdurmak için vicdan, yürek, akıl gerekir diye belirtti. Müezzinoğlu, bütn siyasi partilere, sendikalara, meslek örgütlerine, derneklere seslenerek “Gelin varlıklarımıza sahip çıkalım, hep birlikte tutum alalım, ortak davranalım” çağrısında bulundu.

SADECE ALTINDAĞ'DA 8 HASTANE KAPATILACAK

CHP Altındağ İlçe Eğitim Sekreteri Zeki Yalçındere, Ankara'da kapatılacak 14 hastaneden 8'inin kendi ilçelerinde olduğunu söyledi. Altındağ nüfusunun çoğunlukla işçiler, yoksullar ve mültecilerden oluştuğunu kaydeden Yalçındere, “Cebindeki son dolmuş parasını veremediği için ilaçlarını alamayan ilçe sakinlerimiz varken, ilçemizdeki hastanelerin kapatılmasını doğru bulmuyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eski yüksek yargı üyeleri hakim karşısına çıktı

SONRAKİ HABER

'Ankara'da kişi başına bir buçuk ton asfalt dökülüyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...