04 Ekim 2018 08:18

İlgezdi’den Arin bebek çağrısı: Çok geç olmadan...

CHP'li İlgezdi annesiyle cezaevinde kalan 14 aylık astım hastası Arin bebek'in durumunu meclise taşıdı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, annesiyle cezaevinde kalan 14 aylık astım hastası Arin bebek için Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na mağduriyetin giderilmesi için başvuruda bulundu.  

Urfa T 2 No’lu Cezaevi’nde annesi Esma Yılmaz ile birlikte kalan 14 aylık astım hastası Arin yaşadıkları karşısında herhangi bir adım atılmazken, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

İlgezdi, Arin bebeğin durumunun her geçen gün kötüye gittiğini hatırlatarak, komisyonun gerekli girişimde bulunmasını talep etti. İlgezdi, başvuru dilekçesinde cezaevlerinde anneleriyle birlikte çocuklarının sayısının Kasım 2017 tarihi itibariyle 624 olduğunu anımsattı.

HER GEÇEN GÜN DURUMU KÖTÜYE GİTMEKTE

Cezaevi ortamın ebeveynler ile çocuk arasındaki bağı olumsuz etkilediğine dikkat çeken İlgezdi, şu ifadelerde bulundu: “Basında da sık sık yer alan Şanlıurfa 2 No’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda annesi ile birlikte kalan 14 aylık astım hastası Arin bebeğin durumunun her geçen gün kötüye gittiğinin ve ailesinin bu konuda bir adım atılmasını beklediğinin bilinmesini isterim. Arin bebek, 14 kişilik koğuşta annesiyle birlikte kalmaktadır. Midesinde reflü olduğu için içtiği sütü çıkaran Arin bebek, bir hafta içinde bir buçuk kilo vermiştir. Ayrıca kaldığı hapishanede su sorunu olduğu için duş alamıyor ve vücudunda yaralar çıkmıştır.”

'DAHA KÖTÜ OLMADAN GEREKEN YAPILMALI'

Komisyon bünyesinde her partiden bir milletvekili olacak şekilde alt komisyon kurulması ve başta Arin bebeğin sağlık durumunun daha kötü olmadan gerekenin yapılmasını talep eden İlgezdi, “Hapishanelerinin ziyaret edilmesi; anneler ve çocuklarının uzmanlar eşliğinde dinlenilmesi, çocukların olumsuz etkilenmemesi için gerekli önlemlerin bir an önce alınması ve mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla araştırma yapılmasını arz ederim” ifadelerini kullandı. (İstanbul/MA)


‘TUTUKLULARIN TEDAVİ HAKKI ENGELLENİYOR’

Çukurova Bölgesi'nin en büyük cezaevi özeliğini taşıyan Tarsus Kampüs Cezaevi’nde ise hak ihlalleri haberleri gelmeye devam ediyor. Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi'nde 1, 2 ve 3 No’lu cezaevlerinde ciddi hak ihlallerinin yaşandığına dikkat çeken A.Y. adlı tutuklu, Remzi Akyürek ve Suncan Gedik adlı tutukluların 15 gündür süresiz açlık grevinde olduğunun bilgisini verdi.



A.Y., "İki arkadaşımız hak ihlallerin son bulması, en temel hakların gasp edilmemesi ve tecridin kaldırılması için açlık grevindeler. Diğer arkadaşlar da dönüşümlü olarak açlık grevine destek verecek" diye belirtti. 

Hasta tutuklularının tedavilerinin engellendiğini ve hastane sevklerinin "doktor yok" gerekçesiyle yapılmadığını vurgulayan A.Y., "Kasım Gedik adlı arkadaşımızın 6 aydır diş sorunu yaşamasına ve hastaneye sevki olmasına rağmen götürülmüyor. Hasta olan tutuklular tedavi edilmiyor" dedi.

Hak ihlallerine ilişkin dilekçelerinin işleme konulmadığını ve gerekli mercilere iletilmediğini de belirten A.Y., "Cezaevinin suyu içilmiyor. Pis kokuyor. İlk günden beri su öyleymiş. Biz sadece onu zorunlu olarak temel ihtiyaçlarda kullanıyoruz. Bizler kendi paramızla hazır su açıp içiyoruz" diye konuştu. İddialar üzerine Mezopotamya Ajansı’nın aradığı cezaevi idaresi telefonlara cevap vermedi. (Mersin/MA)

 

ÖNCEKİ HABER

Cenk Yiğiter'e 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten hapis cezası

SONRAKİ HABER

Demir yığınları altında kalan işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...