03 Ekim 2018 10:14

AKP’li beldiye başkanı, AKP ilçe başkanına silah çekti

Birecik Belediyesinin AKP'li Başkanı Faruk Pınarbaşı, AKP İlçe Başkanı Mehmet Özbakan'a silah çekti, yardımcısı Mermertaş'a tokat attı.

Faruk Pınarbaşı (solda) ve Mehmet Özbakan. Fotoğraflar: @av_mfaruk, @mehmetozbakan1/Tiwtter

Paylaş

Şanlıurfa Birecik Belediyesinin AKP'li Başkanı Faruk Pınarbaşı ile AKP İlçe Başkanı Mehmet Özbakan arasında yaşanan tartışma, silahlı-tokatlı kavgaya döndü. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde Pınarbaşı'nın ilçe başkanına silah çektiği ve yardımcısı Salih Mermertaş'a tokat attığı görülüyor.

Sözcü'nün haberine göre Birecik’te iki dönemdir belediye başkanı olarak görev yapan AKP’li Faruk Pınarbaşı, geçen yıl hayatını kaybeden AKP Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel'in mevlidine katılan ilçe başkanından istifa etmesini istedi. Olumsuz yanıt alınca da silahını çekerek ilçe başkanın üzerine yürüdü.

AKP İlçe Başkanı Özbakan’ın makam odasında meydana gelen olay güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde; AKP’li Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ile AKP Birecik İlçe Başkanı Mehmet Özbakan ve yardımcısı Salih Mermertaş’ın bir odada konuştuğu görülüyor.

İddialara göre, Belediye Başkanı Pınarbaşı henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı Özbakan'ın ilçe başkanlığı görevinden istifa etmesini istiyor. Özbakan'ın buna olumsuz yanıt vermesine sinirlenen belediye başkanı bu kez elini beline atarak silahını çekiyor. Pınarbaşı, ilçe başkanının üzerine elindeki silahla yürürken araya İlçe Başkan Yardımcısı Salih Mermertaş giriyor ve yerine oturtuyor. Belediye Başkanı Pınarbaşı, bu kez araya girerek kendisine engel olmaya çalışan Mermertaş’a tokat atıyor.

Olayın nedeninin geçen yıl hayatını kaybeden eski AKP Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel’in ölümünün birinci yılında okutulan mevlit olduğu iddia edildi. Geçmişte Birecik Belediye Başkanlığı da yapan Yüksel için camide okutulan mevlide çok sayıda kişinin yanı sıra AKP Birecik İlçe Başkanı Mehmet Özbakan da katılmıştı.

Öte yandan Belediye Başkanı Pınarbaşı ile geçtiğimiz yıl ölen eski AKP’li vekil Abdülkadir Yüksel arasında ne gibi bir husumet olduğu ise henüz bilinmiyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ'de işçiler TİS haklarını istiyor

SONRAKİ HABER

Galatasaray’ın rakibi Porto neden ‘Ejderhalar’ olarak anılıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...