03 Ekim 2018 05:17

Üvey babasının istismarına uğradı, ailenin yanına geri gönderildi

3 yıl boyunca cinsel istismara maruz kalan çocuk, 25 yıl hapse çarptırılan istismarcı üvey babasıyla aynı evde yaşamak zorunda bırakıldı.

Fotoğraf: EVRENSEL

Paylaş

Antalya’da 10 yaşından bu yana üvey babasının cinsel istismarına uğradığını söyleyerek devlet kurumlarına sığınan A.K. (14), şikayetin geri çekmesi üzerine istismarcı üvey babasıyla aynı evde yaşamak zorunda kaldı. Üvey baba istismar suçundan 25 yıl hapse çarptırılmıştı.

Hürriyet’ten Salim Uzun’un haberine göre Avukat Burcu Erten, “Tam 3 yıldır küçük bir kızın maruz kaldığı iğrençliği ortaya çıkarmaya çalışıyorum. Bu süreçte tüm raporlara rağmen üvey babaya 2 kez beraat kararı verildi ancak ne A. ne de ben mücadeleden vazgeçtik. Ta ki üvey baba 25 yıl hapis cezasına çarptırılana kadar” dedi.

'BASKI ALTINDA OLUP OLMADIĞINI SORDUM, SUSTU'

Erten, dava sürecini şöyle aktardı:

“Y.S.’ye hapis cezasının verildiği son duruşmada anne şikayetinden vazgeçti. Kendisine baskı altında olup olmadığını sordum. Sustu. Ama A. direndi. Şikayetinden vazgeçmedi. Hapis cezası çıkınca Yargıtay kararını beklemeye başladık. Bu sırada anne H.’nin iddialar nedeniyle boşandığı eski eşi Y.S. ile yeniden bir araya geldiğini öğrendim. Hemen akabinde de hem anne hem de A. şikâyetini geri çekti. Ve şu an üvey babası ile aynı evde yaşıyor. Yani küçük A.’yı maalesef kurtaramadık. Yargıtay’daki dosyada ifade ve raporlar çok açık. Suçlamanın geri çekilmesi hayatın olağan akışına aykırı.”

'OKULDAN ALINMIŞ, 'EVLENECEĞİM' DEMİŞ'

Teyzesi S.Ö. ise şunları anlattı:

“Yaşananların en yakın tanığı benim. Şu anda nerede olduklarını bilmiyorum. Yeğenimin durumuyla ilgili de şok edici bilgiler aldım. Okuldan alınmış. Bu süre içinde öz babasını arayıp, ‘Ben bir güvenlik görevlisiyle nişanlandım, evleneceğim’ demiş. Başına gelenler yetmiyormuş gibi bir de çocuk gelin mi olacak? Biz A.’yı kurtaramıyoruz ama belki devlet bir çare bulabilir.” (HABER MERKEZİ)

Haberin tamamını okumak için tıklayın…

ÖNCEKİ HABER

Abdulkadir Selvi: Belediyelere yeniden kayyım atanması düşünülüyor

SONRAKİ HABER

Şiddetli depremle sarsılan Endonezya'da yanardağı patladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...