03 Ekim 2018 08:49
Son Güncellenme Tarihi: 03 Ekim 2018 10:02

Akademik yıl açılışında konuşan Erdoğan: Medyayla demokrasi olmaz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, medya için 'dördüncü kuvvet' söylemlerine karşı çıkarak, 'Medyayla falan demokrasi olmaz' dedi.

Fotoğraf: Erçin Top/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan, “Öğrencilerimiz hep burs istiyorlar krediye pek yaklaşmıyorlar. Niye yaklaşmıyorsun krediye? İş bulduktan sonra bunlar faizsiz bir şeyle geri ödenecek olan adeta burstur. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için kredi burs miktarını lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada 1500 liraya yükseltme kararı aldık” dedi.

'MEDYAYLA FALAN DEMOKRASİ OLMAZ'

Erdoğan, "Bir zamanlar ülkemizi de medya yönetiyordu, dördüncü kuvveti, kolu, bilmem ne falan. Demokrasi derken halkı kenara koyuyorsun, medya diyorsun; medya varsın yazsın, bizim derdimiz halkımız ya. Bir zamanlar bizde de böyleydi. Ülkeyi medya yönetiyordu. Medyayla falan demokrasi olmaz” dedi.

'PARALEL EĞİTİM SİSTEMLERİNE MÜSAADE ETMEYİZ'

Erdoğan, “Üniversitelerimizde yabancı uyruklu öğrenci sayısı olumsuz propagandalara rağmen arttı. Dershane sistemini ülkemizden tamamen kaldırdık. Artık benim vatandaşım davarını, kolundaki bileziği satarak kurslara çocuklarını göndermekten kurtuldu. Paralel eğitim sistemlerine asla müsaade etmeyiz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan 'sınıf arkadaşını' rektör atadı

SONRAKİ HABER

Şule Çet davasında savcı değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...