01 Ekim 2018 07:23

Ceylan İnşaat konkordato ilan etti

Ceylan İnşaat (Ceylan İnşaat Eğitim Kurumları Turizm Ticaret ve Sanayi Limited) mali sıkıntı yaşadığı gerekçesiyle konkordato ilan etti.

Fotoğraf: Cem Gül/EVRENSEL

Paylaş

İnşaat sektörünün tanınmış firmalarından Ceylan İnşaat, mali sıkıntı yaşadığı gerekçesiyle konkordato talebinde bulundu. Hacizlere karşı koruma talep eden şirketin konkordato davasında mahkeme, koruma kararı çıkardı ve şirkete 3 kişilik komiser heyeti atanmasına hükmetti.

37 yıldır faaliyet yürüten Ceylan İnşaat (Ceylan İnşaat Eğitim Kurumları Turizm Ticaret ve Sanayi Limited), yaşadığı mali sıkıntılar gerekçesiyle Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden konkordato talebinde bulundu.

Mahkeme, yapılan başvuru sonrası şirkete yönelik 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Kararla birlikte, şirket faaliyetlerinin denetimi için de Prof. Dr. Murat Atalı, Türkan Özdemir ve Ayşe Rüya Özturan’ı konkordato komiseri olarak atandı.

Muammer Ceylan tarafından 80’li yılların başında Karaköy Hırdavatçılar Çarşısı’nda kurulan şirket, 90’lı yıllarında ortasında inşaat sektörüne yönelmişti. (HABER MERKEZİ)

Murat Özveri yazdı: Konkordato nedir, işçi alacaklarını nasıl etkiler?

ÖNCEKİ HABER

Mülteci anneden çocuklarını almak isteyen Lindsay Lohan'a yumruk

SONRAKİ HABER

Düğünde taktığı altını ilamsız icra yoluyla geri aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...