28 Eylül 2018 11:53

Hrant Dink davası Aralık’a bırakıldı

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davanın 83. duruşması 18, 19, 20 Aralık'a ertelendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Cansu PİŞKİN

İstanbul

Hrant Dink’in öldürülmesinde sorumluluğu bulunan Emniyet, İstihbarat ve jandarma görevlilerinin yargılandığı 6’sı tutuklu 85 sanıklı davanın 83’üncü duruşması Çağlayan’daki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanıkların SEGBİS ile bağladığı duruşmada, ev hapsinde olan sanık Ali Öz ile tutuksuz sanık Niyazi Malkoç hazır bulundu. Almanya’da yaşayan ve hakkında arama kararı bulunan dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat görevlisi Niyazi Malkoç’un dün ifade vermek için adliyeye geldiği öğrenildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce açılan celsede ifadesi alınan Malkoç’a yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

YILMAZER SAVUNMA İÇİN SÜRE İSTEDİ

Duruşmaya SEGBİS ile katılan tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer, tahliyeye ilişkin bir talebi olmadığını söyledi. Dosyaya gelen üçüncü iddianamede tarafına yöneltilen suçlamalara ilişkin beyanda bulunmadığını belirten Yılmazer, savunmasını yapmak için mahkemeden süre talep etti. Dink Ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu da ifadesine katılamadıkları Malkoç’un sorgusuna hazırlık yapmak için süre talebinde bulundu. Almanya’da yaşadığını ve orada çalışmaya başladığını söyleyen Malkoç, “Eğer yasak devam ederse çalıştığım işten olurum ve Alman devletinin verdiği ikamet ile oturma iznini kaybederim.” diyerek yasağının kalkmasını istedi.

GELECEK CELSE TANIKLAR DİNLENECEK

Ara kararını açıklayan mahkeme tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Hamza Celepoğlu, Muharrem Demirkale, Yavuz Karakaya ve Ercan Gün’ün tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme, Yılmazer’in “Tasarlayarak öldürme”, Akyürek’in de “İhmali davranışla öldürme” suçundan tutukluluklarının devamına karar verdi. Mahkeme tutuklulukta geçen süreyi göz önüne alarak Yılmazer’in “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlamasından, Akyürek’in de “Resmi belgede sahtecilik” ve “Örgüte bilerek, isteyerek yardım etme” suçlarından tahliyesini verdi. Malkoç’un yurtdışı çıkış yasağını kaldıran mahkeme bir sonraki duruşmayı 18, 19, 20 Aralık’a erteledi. Aralık ayında görülecek duruşmada 11 tanık dinlenecek

ÖNCEKİ HABER

‘Dolar 7.15’ dediği için tutuklanan İdris İlhan için itiraz edildi

SONRAKİ HABER

Avukat Heval Yıldız Karasu’ya yönelik saldırı için suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...