23 Eylül 2018 10:19

Erdoğan'ın Almanya ziyareti başlamadan protestolar başladı

Erdoğan'ın 28-29 Eylül’de gerçekleştireceği Almanya ziyareti öncesi ülkenin birçok kentinde 'Hoş gelmedin Erdoğan' eylemleri düzenlendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Resmi temaslarda bulunmak üzere 28-29 Eylül’de Almanya’ya gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı ülkede protesto gösterileri başladı. Cumartesi günü başta Berlin ve Bielefeld olmak üzere birçok kentte “Erdoğan hoş gelmedin” adı altında eylemler düzenlendi.

Berlin, Düsseldorf, Hamburg, Frankfurt, Hannover, Stuttgart, Bielefeld, Bremen, Essen ve Darmstadt kentlerinde gösteriler düzenlendi. Alman basının ilgi gösterdiği protestolara yüzlerce kişi katıldı.

TÜRKİYELİ GÖÇMEN ÖRGÜTLERİ DE KATILDI

Başkent Berlin’de Hermannplatz’dan başlayan kitlesel yürüyüş göçmenlerin yoğun yaşadığı Kreuzberg ilçesinde son buldu. Birçok göçmen kuruluşu, siyasi parti ve sol grupların destek verdiği yürüyüşte Erdoğan ve Almanya Başbakanı Merkel’e tepki gösteren pankartlar dikkat çekti. “Stop/Dur” başlıklı Erdoğan’ın fotoğrafının yer aldığı yüzlerce dövizin taşındığı gösteride Erdoğan yönetimiyle iş birliği yapan Merkel hükümeti de protesto edildi.

Bielefeld kendinde de Demokratik Güç Birliği bileşenleri tarafından organize edilen, Alman partiler, antifaşist kurumlar ve Türkiyeli örgütler tarafından desteklenen yürüyüşe yaklaşık 250 kişi katıldı. Merkez istasyondan şehir merkezine doğru yürüyüşe geçen kitle, döviz ve sloganlar eşliğinde Erdoğan’nın Almanya’ya gelme kararını protesto etti.

‘ALMANYA’YA HOŞ GELMEDİN’

Şehir merkezinin çeşitli noktalarında yapılan mitinglerle devam eden yürüyüşe Sol Parti milletvekili Friedrich Straetmanns ve Barış inisiyatifinden Uschi Kappeler destek vererek birer konuşma yaptılar. Yaklaşık iki saat süren yürüyüş, Berlin ve Köln’de yapılacak gösterilerin çağrısıyla son buldu.

Aynı gün Frankfurt merkez tren istasyonu yüzlerce kişinin katılımıyla başlayan yürüyüşte “Almanya’ya hoş gelmedin Erdoğan” pankartı taşındı. Alte Oper Meydanı’na kadar devam eden yürüyüşte Alman hükümetine ilişkileri kesme çağrısı yapıldı.

Bütün eylemlerde 28 Eylül’de Berlin’de 29 Eylül’de ise Köln’de yapılacak mitiglere katılma çağrısı yapıldı. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kulp davasında 'zaman aşımı'na ailelerden tepki

SONRAKİ HABER

Düğünden vazgeçip, düğün bütçesiyle dünyayı gezdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...