22 Eylül 2018 16:24

Diyanet İşleri Başkanı: Her cami aynı zamanda bir mekteptir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Muallimlik vazifeniz, camide namaz kıldırma vazifenizin önüne geçiyor. Din eğitimi olmadan din hizmeti olmaz.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı’nın karma eğitim maddesini yönetmelikten kaldırmasının ardından başlayan tartışma ve tepkiler sürerken; Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan da eğitime ilişkin yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyecek açıklama geldi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, her caminin aynı zamanda birer mektep olması gerektiğini iddia etti.

Erbaş, Edirne Ticaret Odası Konferans Salonu'nda din görevlileri ile bir araya geldiği toplantıda, din görevlilerine şöyle seslendi:

“Kıyamete kadar hak-batıl mücadelesi devam edecek. Bugünkü karanlık, cehalet o günden daha mı az? Kıyamete kadar hak batıl mücadelesi devam edeceğine göre şeytan ve şeytanın orduları da vazifesini devam ettirecektir. Bu iş bitmeyecek, bu iş devam edecek. Peki Peygamberin yerine kim yapacak bu işi? Bizler yapacağız, sizler yapacaksınız, hepimiz yapacağız. Her cami aynı zamanda birer mektep olmalı. Camiye gelenler, gelmeyenler, mahallenin insanları sizin talebeniz. Böyle düşündüğünüz zaman sizin muallimlik vazifeniz, camide namaz kıldırma vazifenizin önüne geçiyor. Din eğitimi olmadan din hizmeti olmaz. Bu açıdan ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarımızı çok iyi bir şekilde değerlendireceğiz.” (Edirne/AA)

ÖNCEKİ HABER

Polis, ucuz perde için tartıştığı kişiyi vurdu

SONRAKİ HABER

Almanya'da iki vekil Erdoğan için verilecek yemeğe katılmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...