20 Eylül 2018 18:30

Kayseri’de 3. Havalimanı işçilerine destek eylemi

Kayseri Emek ve Demokrasi Güçleri, insanca çalışma talebiyle iş bıraktığı için tutuklanan 3. Havalimanı işçileri için eylem yaptı.

Fotoğraf: Ahmet Akarsu/EVRENSEL

Paylaş

Kayseri’de KESK’in çağrısıyla bir araya gelen Emek ve Demokrasi Güçleri, 3. Havalimanı işçilerinin tutuklanmasına tepki gösterdi ve destek açıklaması yaptı. Kayserlililerin talebi; “İşçiler derhal serbest bırakılsın, talepleri karşılansın” oldu. “İnşaat işçisi yalnız değildir”, “İşçilerin birliği patronları yenecek”, “İşçiler ölmeden önlem alınsın” sloganları atıldı.

‘3. HAVALİMANI İŞÇİLERİN CANINDAN DAHA KIYMETLİ DEĞİL’

KESK adına açıklamayı okuyan SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya, “Ülkemizde 4-5 yıldır yapımı süren 3. Havalimanı inşaatında kaç işçinin öldüğünü biliyor muyuz? Çalışma Bakanlığının verilerine göre tam 38 işçi ölmüştür. Yüzlercesi de yaralanmıştır. Peki bu işçilerin niçin öldüğü, yüzlercesinin yaralandığı neden yaralandığı yetkili makamlar tarafından araştırılmış ve gerekli önlemler alınmış mıdır? Hayır. Çünkü gerekli önlemler alınmış olsaydı bu kadar işçi ölmez ve daha iyi koşullarda, insanca çalışmak için eylem yapmaz, yapmak zorunda kalmazdı. Yeter ki bir işçi ölmesin; o havalimanı da bu 29 Ekim’de değil, 2019 yılının 29 Ekim’inde açılsın. Doğru olan bu değil mi? Uçaklar hava da kalmıyor ya İstanbul da 2 tane daha havaalanı var” dedi.

‘KİM NE DERSE DESİN HAK ARAYAN İŞÇİLERİN YANINDAYIZ’

İşçilerin en temel hakları için eylem yaptıklarını belirten Karakaya işçilerin taleplerini sıraladı ve “Yani zaten olması gereken hakları için eylem yaptılar, yapıyorlar” diye konuştu. İşçilerin koşullarının her yerde aynı olduğunu da belirten Karakaya, “Tıpkı sendikalaştıkları için işten atılan ve 5 aydır direnen Flormar işçileri gibi, tıpkı Kayseri’de bulunan Bellona-İstikbal ve Ceha işçileri gibi. İşçiler ne zaman anayasal hakları olan sendika haklarını kullanmak isteseler, sendikaya üye olsalar, verilmeyen mesai hakları için eylem yapsalar hemen komünist, terörist, vatan haini oluyor. Patronlara kazandırırken, patronların karına kar katarken terörist olmayan işçiler kendi hakları için bir şey yapmaya kalkınca terörist, vatan haini oluyor. Kim ne derse desin hak arayan işçilerin yanındayız” diye konuştu. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yol TV için başlatılan destek kampanyası sürüyor

SONRAKİ HABER

KESK’liler direnişteki İmar AŞ işçilerini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...