20 Eylül 2018 12:32

Hasta tutuklu Vefa Kartal, günlerdir ölüm orucunda

Hasta tutuklu Vefa Kartal, cezaevindeki hak ihlallerine karşı 77 gündür ölüm orucunda. Ailesinin aktardığına göre Kartal’ın bilinci kapanmaya başladı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Hasta tutuklu Vefa Kartal'ın cezaevindeki hak ihlallerine karşı başlattığı ölüm orucu 76. gününü geride bıraktı.

İnsan Hakları Derneğinin (İHD) aktardığına göre Kartal, İzmir 1 No’lu F Tipi Cezaevindeyken hastane sevkleri keyfi olarak engellendi. O da bunun üzerine geçtiğimiz yılın haziran ayında Adalet Bakanlığına, Meclis İnsan Hakları Komisyonuna ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu ve dilekçe yazdı. Ancak 3 ay boyunca bir cevap alamadı. Dilekçeleri dahi işleme konulmayan Kartal bunun üzerine 18 Ağustos 2017’de bu durumu protesto etmek için açlık grevine başladı.

2017’DE 114 GÜN AÇLIK GREVİNDEYDİ

Gazete Karınca’nın haberine göre açlık grevinin 61. gününde apar topar Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevine sürgün edilen Kartal’a cezaevine giriş esnasında çıplak arama dayatıldı, kabul etmediği için de darbedildi. Kartal, doktordan rapor alıp savcılığa suç duyurusunda bulunsa da bu da karşılıksız kaldı. Suç duyurusuna olumsuz yanıt geldi ve Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Hapishanesine getirildikten sonra uzun süre eşyaları kendisine verilmedi. Kartal, açlık grevinin 114’üncü gününde eşyaları kendisine verildiği için o dönem açlık grevini sonlandırdı.

Kartal tutulduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevinde ölüm orucunda. Kartal, ölüm orucunda 76. günü geride bırakırken, ailesinin verdiği bilgiye göre Kartal’ın bilinci kapanmaya başladı. Yaklaşık 2 yıl önce, beyin lobları arasındaki damarlarda şişme olduğu için beyin cerrahisine sevk edilen Kartal’da hepatit B, prostat, yüksek tansiyon, ülser, bağırsak sorunu, alerji gibi birçok sağlık sorunu mevcut. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Musa Anter anmasına engelleme

SONRAKİ HABER

Almanya’da çevre eylemine polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa