12 Eylül 2018 13:13

Rusya: Militanlar, İdlib'de kimyasal silah kullanmaya hazırlanıyor

Rusya'nın Suriye'deki Ateşkesi İzleme Merkezi, Suriye ordusunu kimyasal saldırı düzenlemekle suçlamaya hazırlandığı ifade etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Rusya'nın Suriye'deki Ateşkesi İzleme Merkezi, Beyaz Miğferler'in militanlarla birlikte İdlib'de mizansen çekimlerine katılan kişilere karşı klor bazlı gerçek zehirleyici madde kullanmaya ve daha sonra Suriye ordusunu kimyasal saldırı düzenlemekle suçlamaya hazırlandığı ifade etti.

Sputnik’in aktardığı habere göre, Suriye'de militanlar tarafından hazırlandığı belirtilen kimyasal saldırı provokasyonu hakkında bir açıklama yapan Rusya'nın Suriye'deki Ateşkesi İzleme Merkezi, "Beyaz Miğferler, militanlarla birlikte Suriye ordusunu kimyasal saldırı düzenlemekle suçlamak amacıyla İdlib'de mizansen çekimlerine katılan sivillere karşı klor bazlı zehirleyici madde kullanmayı planlıyor. Beyaz Miğferler, 9 Eylül'den bu yana Han Şeyhun'da kimyasal saldırı mizanseni çekiminin provasını yapıyor ve bu provalara 8-12 yaş aralığında yaklaşık 10 çocuk dahil 30 sivil katılıyor" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Evrim'i destekleyen/kullanan bilimler - 5: hematoloji ve kan grupları

SONRAKİ HABER

Avrupa Parlamentosu yeni telif hakları yönetmeliğini onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...