10 Eylül 2018 15:44

Güzelbahçe'de yarış pistine asfalt dökmek için kazıklar çakıldı

Halkın itirazlarına rağmen yapılan Güzelbahçe'deki yarış pistinin çalışmaları devam ediyor. Son olarak asfalt dökmek için kazıklar çakıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Metehan UD
İzmir

İzmir'in Güzelbahçe İlçesi Yelki Mevki'nde başlayan yarış pistinin çalışmaları halkın ve belediyelerin itirazlarına rağmen sürdürülmek isteniyor. İzmir Karting Kulübü, bakanlıklardan aldığı 'olumlu' raporlarla çalışmalara başlarken alanda halk nöbet tutmuş, belediye de kapıya kamyon çekerek çalışmaları durdurmuştu.  

Son olarak geçtiğimiz Cumartesi günü alana jandarma ekipleri gelmiş, halka, şirketin belediyeden ruhsat almadan çalışma yapmayacağını söylemişti. Ancak bugün alana giren şirket yetkilileri ruhsat öncesi hazırlık adı altında çalışmalarını sürdürdü. Bölge halkından uzmanlara yaptırılan incelemede asfaltı piste sermeden yardımcı olacak ofset kazıkları pist boyunca sık aralıklarla çakılmış. Asfaltlama işlemi öncesi hazırlık yapılmış olundu. 

'İPTALİ İÇİN DAVA AÇACAĞIZ' 

Bölge halkı daha da geç olmadan çalışmaların durdurulmasını istiyor. Evrensel'e açıklamada bulunan Güzelbahçe Kültür Çevre ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Tuğrul Şahbaz, "Alanın önüne kamyon getirip koymak yetmiyor. Burada fiilen çalışma devam ediyor, belediyenin mühürleme işlemi yapması lazım. Şirket 'ben önce yaparım sonra nasıl olsa izni alırım' düşüncesinde, ısrarından vazgeçmiyor. Biz doğanın, tarımın yok edilmemesini, etrafa toz ve ses yayılmamasını istiyoruz. Etrafında hayvancılık yapılıyor. Burası korunması gereken bir arazi. Asfaltla birlikte kalıcı hasarlar olacak. İmara işlemeden önce alanda çalışma yapamaması gerekiyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne dilekçe verdik, cevap geldiğinde projenin tamamen iptal edilmesi için dava açacağız" dedi.

KARTİNG YARIŞMASINA YETİŞTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

İzmir Karting Kulübü tarafından Özgörkey, CMS, Bravo Tekstil, Folkart ve Roberto Ragusin gibi şirketlerin sponsorluğundan yapılmak istenen pist 6-7 Ekim tarihleri arasında yapılacak Türkiye Karting Yarışması’nın 6’ncı ayağında kullanılmasında hedefleniyor. Alanda sürekli olarak eğitim verilmesi de planlanıyor. Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün olumlu raporları ile başlayan yarış pistinin kurulmak istendiği alan İzmir-Manisa 1/100.000'lik imar planlarında tarım bölgesi olarak yer alırken etrafı zeytinliklerle dolu. Alan ayrıca SİT statüsündeki Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı. Pistin en yakın eve uzaklığı ise yaklaşık 120 metre. Pist için çevresel etki değerlendirme süreci başlatılmazken Güzelbahçe Belediyesine de ruhsat için yapılmış bir başvuru yok.

 

ÖNCEKİ HABER

NATO: Rusya agresifleşiyor

SONRAKİ HABER

Aras Kargo’da toplusözleşme süreci başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...