10 Eylül 2018 14:46

DHA, İdlib harekatına karşı cihatçıların elinin tetikte olduğunu yazdı

DHA, İdlib kırsalındaki cihatçı muhaliflerin, 'Kara harekatına karşı eli tetikte beklediğini' duyurdu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Demirören Haber Ajansı (DHA) Suriye ordusunun hedefinde olan ve son günlerde Rus savaş uçaklarının desteği ile havadan çevresi vurulan İdlib kırsalındaki cihatçı muhaliflerin, “Kara harekatına karşı eli tetikte beklediğini" aktardı.

Haberde, “Muhalifler, İdlib ile Hama kırsalında rejim ve destekçilerinin olası kara harekatına karşı savunma hatları oluşturmaya başladı. Belirlenen 5 ayrı noktada kurulan savunma hatlarına hendekler kazıldı, ağır silahların yerleştirildiği siperler oluşturularak önlemler alındı.  Oluşturulan savunma hatlarında İdlib’e doğru ilerlendikçe muhaliflerin önlemlerini artırdığı ve buradaki hem ağır silah hem de silahlı asker sayısını artırdığı öğrenildi. Muhaliflerin son savunma hattına ise seri hareket etmek ve ihtiyaç duyulan bölgelere takviye sevk etmek için tüneller kazdığı bildirildi” denildi.

SURİYE GÜÇLERİ DE HAZIRLIK YAPIYOR

Haberde ayrıca, Suriye ordusuna bağlı güçlerde de hareketliliğin göze çarptığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: “Rejim güçlerinin de kontrolündeki bölgelerde üslendiği ve burada konuşlu birlikleri ile muhaliflerin bulunduğu alanları sık sık ateş altına aldığı görüldü. Rejim güçleri ayrıca İdlib kırsalındaki yüksek kesimlerde de askerlerini çadırlarda konuşlandırarak buradan muhalifleri sık sık havan ve roketlerle hedef alıyor.”

Türkiye’nin desteklediği Ulusal Kurtuluş Cephesine bağlı grupların, oluşturulan savunma hattında teyakkuz durumunda olduğunun belirtildiği haberde, “İdlib kırsalında oluşturulan savunma hattında eli tetikte nöbet tutan askerler, dürbünlerle de sık sık kimi noktalarda birkaç yüz metre mesafedeki rejim birliklerini gözetliyor. Siperlerde nöbet tutan muhalifler, olası kara harekatına izin vermeyeceklerini ve saldırıları engellemek için her türlü çatışmaya hazır olduklarını ifade etti” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Jim Carrey: Sosyalizme evet demek zorundayız

SONRAKİ HABER

Gökova Körfezi'nde 4.3 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...