21 Ağustos 2018 07:28

EMEP: Herkesin barış içinde yaşadığı bayramlara...

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Kurban Bayramı mesajında herkesin emeğinin karşılığını alıp barış içinde yaşadığı bayramlar için çağrı yaptı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Halkın bayramı kutladığı koşullara dikkat çekilen açıklamada, “Halkların bağımsızlığını ve kardeşliğini kazandığı, herkesin emeğinin karşılığını alıp, barış içerisinde yaşadığı ve kimsenin kimseyi kurban etmediği koşullarda kutlanan gerçek bayramlarda hep birlikte olmak dileğiyle tüm halkımızın bayramını kutluyoruz” denildi.

Bütün emekçilerin Kurban Bayramını, Türk Lirasının aşırı değer kaybıyla daha da kötüleşen ekonomik koşulların ağırlığı altında kutladığına dikkat çekilen açıklamada, “Erdoğan ve arkasındaki sermaye güçleri, ülkemizi bir kapitalist ekonomik krizin eşiğine getirdiği gibi aynı zamanda bölgede fitili ateşlenen bir savaşın da eşiğine getirmiş bulunuyorlar. Erdoğan ve hükümeti sermayeyle gayet uyumlu bir biçimde emekçilerin yaşamını çekilmez hale getiren ekonomik-sosyal politikalarını hayata geçirirken; siyasi bakımdan tek adam rejimi ile baskıyla savaş kışkırtıcılığı, kutuplaşma ve toplumsal gerilimler oluşturan politikalarından da vazgeçmiyor” ifadeleri kullanıldı.

'AĞIZ TADIYLA BAYRAM KUTLAYABİLMEK İÇİN...'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İslam inancının etkisi altındaki halkların dayanışma duyguları ile kutlamaya çalıştıkları bir 'kurban' bayramı daha bölge ve dünyada savaş ve çatışma tehditleri ile iç içe yaşanıyor. Bu koşullarda barıştan, kardeşlikten başka çıkarı olmayan halkların, bölgemizi kan gölüne çeviren emperyalistler ve yerli iş birlikçilerine karşı mücadeleyi yükseltmesinin önemi her geçen gün artıyor.”

“Halklarımız ancak tüm bu olumsuz gidişata dur diyerek, barış ve siyasal özgürlüklerin elde edildiği demokratik bir düzende bayramlarını ağız tadıyla kutlayabilecektir” denilen açıklamada, “Tekellerin egemenliğine karşı halkın egemenliğini, tekellerin iktidarına karşı halkın iktidarını kurduğumuzda gerçek bayram günleri gelecektir. Emperyalistlerin egemenliğine son verip, halkların bağımsızlığını ve kardeşliğini kazandığı, herkesin emeğinin karşılığını alıp, barış içerisinde yaşadığı ve kimsenin kimseyi kurban etmediği koşullarda kutlanan gerçek bayramlarda hep birlikte olmak dileğiyle tüm halkımızın bayramını kutluyoruz” ifadelerine yer verildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Prekazi, Partizan-Beşiktaş maçını değerlendirdi

SONRAKİ HABER

Kurbanlıklar kaçtı, vatandaşlar kovaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...