19 Ağustos 2018 10:45
Son Güncellenme Tarihi: 19 Ağustos 2018 14:06

Dersim’de bu kez de Milli Park içindeki bölge yanıyor

Dersim Hozat’ta 10 gündür çıkan yangın söndürüldü bu kez Munzur Vadisi Milli Park içinde olan bir bölgede yangın çıktı. 2 kişi hastanede. 

Dersim'de yangının olduğu bölgeden Evrensel'e ulaşan fotoğraf. 

Paylaş

İnanç YILDIZ
Diyarbakır

Dersim’de Munzur Vadisi Milli Park içinde olan bir bölgede yeni bir orman yangını çıktı. Askeri operasyon sonucunda çıktığı iddia edilen yangına müdahale etmeye giden Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine ‘güvenlik’ gerekçesiyle izin verilmedi. Dumandan 2 kişinin etkilendiği ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. 

Dersim’de merkeze yakın Karşılar Köyü’nün Bali Mevrası kırsalında bugün orman yangını çıktı. Munzur Vadisi Milli Park içinde bulunan bölgedeki yangının boyutu henüz bilinmiyor. Yangın haberini alan Munzur Özgür Aksın Meclisi bileşenleri yangın bölgesine hareket etti. 

‘MÜDAHALEYE İZİN VERİLMEDİ’

Konuyla ilgili Evrensel’in telefonla ulaştığı heyet içinden Dersim Barosu Başkanı Barış Yıldırım, “Şimdi yangının çıktığı yere yakın Geyiksuyu Köyüne geldik. Bugün itibariyle başlayan yangın devam ediyor. 2 kişi zehirlenmiş durumda. Hastaneye kaldırıldılar. Yöre köylülerin verdiği bilgiye göre herhangi bir müdahale yapılmıyor. Yangın yerine Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri gitmişler. Ancak ‘güvenlik’ sebebiyle izin verilmemiş. Biz de inceleme yapmak için geldik” dedi.

YANGIN BÜYÜYOR: ÇOK SAYIDA ARI ÖLDÜ

Ekiplerin müdahale etmesine izin verilmeyen yangının Eğriyamaç Köyüne sirayet ettiği bildirildi. Dersim için arıcılık faaliyetleri bakımından önemli yer konumunda olan bu bölgede dumandan etkilenen arıların öldüğü öğrenildi.

HOZAT’TAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Öte yandan Hozat ilçesinde bir haftayı açan süredir devam orman yangının yangın söndürme gönüllerinin de desteği ile kontrol altına alındığı öğrenildi. Konuyla ilgili Evrensel’e bilgi veren Hozat Belediyesi Meclis Üyesi Erdem Ulaşçelik, “Dün yangın bölgesinde Ferhat Tunç’un da arasında olduğu yangın söndürme gönüllerinin olduğu ekiple ben de gitmiştim. Geç saatte biz oradan çıktık. Az bir bölgede yangın kalmıştı. Yani büyük bir kısım kontrol altına alındı. Kalan küçük bir bölge içinde Orman İşletme Müdürlüğü bugün için bize ‘kontrol alına alacağız. Sizin gelmenize gerek’ dedi. Zaten söndürme çalışmamız sırasında kontrol altına alınmıştı, böyle bir durum vardı. Bundan dolayı bugün biz oraya gitmedik” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Melek Göregenli: Ortada ne gemi var, ne rota, deniz bile yok

SONRAKİ HABER

Almanya ve Rusya'dan 4'lü zirve kararı: Önce uzmanlar görüşsün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...