12 Ağustos 2018 11:07
Son Güncellenme Tarihi: 13 Ağustos 2018 16:43

İdlib'deki patlamada en az 67 sivil yaşamını yitirdi

Suriye'de İdlib vilayetine bağlı Sermada ilçesinde pazar günü meydana gelen patlamada 35’i kadın ve çocuk, 67 sivil yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Alaa Fetravi/AA

Paylaş

Suriye'de cihatçıların kontrolündeki İdlib vilayetine bağlı Sermada ilçesinde medyana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 67’ye ulaştı. Yaraların sayısının ise 50 olduğu açıklandı.

"Beyaz baretliler" olarak anılan İdlib sivil savunma birliklerinin müdürü Mustafa Hac Yusuf, pazar günü AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sermada ilçesinde Babül Hava sınır kapısının eski avlusunda kuzey Humus'tan tehcir edilenlerin yaşadığı bölgede sabah 4 sularında büyük çaplı patlamalar meydana geldi" demişti.

Patlamada kuzey Humus’tan tehcir edilenlerin yaşadığı 6 katlı iki bina yıkılmıştı. Şu ana kadar enkaz altından 35’i kadın ve çocuk, 67 sivilin cesedinin çıkarıldığı açıklandı.

Bu sabah sona eren arama kurtarma çalışmaları sonucunda çoğu kadın ve çocuk 17 sivilin de enkaz altından kurtarıldığını ifade edildi. Patlamanın etkisiyle çevredeki çok sayıda bina ve araç da hasar gördü.

İDLİB’DE SON DURUM

İdlib, Mart 2015’te ABD’nin desteği ve Türkiye, Katar, Suudi Arabistan’ın organizasyonuyla oluşturulan ‘Fetih Ordusu’ tarafından Suriye ordusundan ele geçirildi. Ancak ‘Fetih Ordusu’nu oluşturan iki ana grup el Kaide bağlantılı Nusra Cephesi ve Ahrar Şam, Nusra’nın zaferiyle sonuçlanan sert çatışmalara girdiler. Sonraki dönemde Nusra'nın hakimiyeti azalsa da halen tüm bölgelerde “Şeriat” düzeni geçerli.

Suriye ordusu vilayetin güneyi ve doğusunda bazı bölümleri kontrol ediyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İran gaz sahasında çoğunluk hisse Çin’in oldu

SONRAKİ HABER

ABD’de üniversite öğrencileri ırkçılığa karşı yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...