11 Ağustos 2018 13:44
Son Güncellenme Tarihi: 11 Ağustos 2018 15:25

Erdoğan: Gemi su aldığında hepimiz aynı akıbete düçar olacağız

Rize'de konuşan Erdoğan 'Bu gemi yürüdüğünde hep birlikte kazandığımız gibi, delinip su aldığında da hepimiz aynı akıbete düçar olacağız' dedi.

Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'de AKP İl Danışma Meclisi'nde konuştu. Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan "İktidarıyla-muhalefetiyle, bizi seveniyle-sevmeyeniyle hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi yürüdüğünde hep birlikte kazandığımız gibi, delinip su aldığında da hepimiz aynı akıbete düçar olacağız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

■ Döviz kurlarındaki dalgalanma bahane, biz meselenin dolar olmadığını biliyoruz, bunlar ülkemize açılan ekonomik savaşın kurşunları, gülleleri, füzeleri. Önlem aldık ama aslolan ekonomik savaşı açan elleri kırmaktır.

■ Sanıyorlar ki diz çökeceğiz, teslim olacağız.

■ Birilerinin saldırısını anlıyorum da ey Kılıçdaroğlu sana ne oluyor? Kılıçdaroğlu ağzınla kuş tutsan avucunu yalarsın… Sen sanıyormusun ki döviz baronlarının yanında yer aldığında sana paye verecekler.

■ Hâlâ koltuğu bırakamadın ama koltuk seni bıraktı. Şimdi de döviz baronlarının yanında yer alıyorsun, sana ne gelecek onlardan?

■ Türkiye gibi bir ülkeyi küçük hesaplar uğruna karşılarına alanlar, elbette bunun bedelini hem bölgemizde hem de kendi siyasetlerinde ödeyecektir. Dünyada, ülkemize karşı husumet politikası güdüp de iflah olmuş hiçbir siyasetçi, yönetim yoktur. Bu milletin ahını alan herkes eninde sonunda belasını bulmuştur.

■ Bizim ilkemiz, kim sabrederse zafere ulaşan odur.

■ Gelişip büyür etki alanımızı genişletirken anlaşılan o ki birilerinin ayağına basmışız.

■ Tehdit ediyor ya… 'Yarın saat 1800'de dek göndereceksiniz.' Burası Çatladıkapı ülkesi mi ya, burası Türkiye, ne yapıyorsunuz?

■ 15 Temmuz'dan bir gün önce 2.8 olan döviz kurunun, dün itibariyle 6 lirayı aşmasının nasıl bir gerekçesi olabilir? Kendisine daha büyük, daha iddialı hedefler belirlemiş, bunun altyapısını kurmak için kolları sıvamış bir Türkiye'yi biz inşa ettik. Ortada ne çöken ne yıkılan ne batan ne krize giren bir ülke, bir ekonomi var. İşadamlarıyla sendikalarla her gün oturup konuşuyoruz.

■ Ama bizim işadamlarımız Kılıçdaroğlu değil, onun gibi batmış değil.

■ İktidarıyla-muhalefetiyle, bizi seveniyle-sevmeyeniyle hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi yürüdüğünde hep birlikte kazandığımız gibi, delinip su aldığında da hepimiz aynı akıbete düçar olacağız.

■ En büyük ticaret hacmine sahip olduğumuz Çin, Rusya, İran, Ukrayna gibi ülkelerle ticaretimizi milli para birimlerimiz üzerinden yürütmeye hazırlanıyoruz. Avrupa ülkeleri de dolar cenderesinden çıkmak istiyorlarsa onlarla da benzer sistemi kurmaya hazırız.

■ Bu ülkenin ve milletin en büyük düşmanları, "Ekonomi kötüye gidiyor, biraz daha sarsılırsak Erdoğan'dan kurtuluruz" diyen kifayetsizlerdir.

■ Ne yaparsanız yapın, açıkça ilan ediyorum, ekonomideki hedeflerimizden vazgeçmeyeceğiz, terör örgütlerinin başlarını ezmekten geri durmayacağız, Suriye ve Irak politikalarımızdan geri adım atmayacağız.

■ Tüm dünyaya ekonomik savaş ilan eden, yaptırım tehditleriyle ülkeleri haraca bağlayan bu düzeni asla kabul etmiyoruz.

SOSYAL MEDYADA 'AYNI GEMİDE DEĞİLİZ' KAMPANYASI

Erdoğan'ın "İktidarıyla-muhalefetiyle, bizi seveniyle-sevmeyeniyle hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi yürüdüğünde hep birlikte kazandığımız gibi, delinip su aldığında da hepimiz aynı akıbete düçar olacağız" açıklaması üzerine sosyal medyada  "#AynıGemideDeğiliz" etiketiyle kampanya başlatıldı.

Kampanyaya katılan yurttaşlar, "Bu krizin yükünü, krizi kim yaratmışsa o ödemelidir" dedi ve fedakarlığı halktan isteyerek ekonomideki kötü gidişatın faturasını yoksullara kesmek isteyen iktidara tepki gösterdi.

Mesajlardan bazıları şöyle:

(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

70 yaşında iş cinayetinde hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Çatladıkapı nedir, neresidir? 'Çatladıkapı ülkesi' ne demektir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...