Etlik Şehir hastanesi inşaatında işçilerin yemek isyanı

Ankara'da yapımı süren Etlik Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler, yemeklerin sağlıksız ve kötü olmasına isyan ettiler.

09 Ağustos 2018 10:10
Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yapımı devam eden Etlik Şehir Hastanesi inşaatında, sağlıksız ve kötü yemeklere uzun süredir tepkili olan işçiler isyan etti.

Aylardır talep etmelerine rağmen yemeklerin düzeltilmemesine karşı yemek yemeyen yüzlerce işçi, baret ve yeleklerini yaktı. Ardından firma yetkililerinin olduğu yere yürüyen işçiler, eylemlerini burada sonlandırdı.

Ankara'da yapımı süren iki şehir hastanesinden biri olan ve 3 bin 500 kişinin çalıştığı inşaatta işçiler uzun süredir yemeklerin sağlıksız ve kötü olduğu gerekçesiyle tepki gösteriyor, düzeltilmesini talep ediyordu. Durumda değişiklik olmaması üzerine yüzlerce işçi öğle yemeği yemedi. İşçilerin eylemi üzerine inşaata polis geldi. Amir ve şeflerle tartışmaya giren işçiler, baret ve yeleklerini yaktı. Ardından işçiler, polisin müdahale etmemesi için ateşi söndürdüler.

Aylardır değişmeyen yemek koşullarına öfkelenen işçiler, firma amirliğinin olduğu yere giderek camları kırdı. İşçiler firma yetkilerine seslenerek “Yönetim buraya” sloganları attılar. Yaşananlar üzerine polis gelince işçiler eyleme son verdi.

'PİŞMEMİŞ TAVUK VERİYORLAR, İÇİNDEN KIL ÇIKIYOR'

Yaşadıklarını Evrensel’e anlatan bir inşaat işçisi, “Pişmemiş tavuk veriyorlar, onun da içinden kıl çıkıyor. Tabaklar düzgün yıkanmıyor. Ne yediğimiz belli değil. Doymadığımızı söylediğimizde bir kepçe daha koymuyorlar. İskeleye çıkana kadar acıkıyorsun. Yemeklerde meyve verilmiyor. Bir kere şeftali verdiler, onu yesen dişin kırılır. Kırmızı et ayda bir çıkıyor. Kahvaltıda verdikleri kaşar peyniri akşam kestikleri için sabaha kuruyor. Bayat ekmek veriliyor. Biz burada insanız. Şu güne kadar taze ekmek görmüşlüğümüz yok. Bu yemeklere rağmen günde üç öğün için bizden 22 TL kesiyorlar” dedi.

AYLARDIR DÜZELMESİNİ İSTİYORLARDI

İşçilerin inşatta çıkan yemeklere karşı tepkisi aylardır sürüyordu. Bu nedenle yaklaşık iki hafta önce de polis işçilere GBT sorgulaması yapmıştı. İki gün boyunca ve yemekhaneden yatakhaneye kadar şantiyenin her yerinde yapılan kimlik sorgulamasına karşı işçilere “Türkiye genelinde bir uygulama ve bundan sonra da devam edecek” şeklinde yanıt verilmişti. İşçiler bu uygulamanın yemek tepkileri üzerine olduğunu, müfettişlerin denetime gelmediği inşaata polisin kimlik sorgusu için geldiğini söylemişlerdi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Elmalı Belediye Başkanı: Çamurdan kurtulmamız 10 günü bulur

SONRAKİ HABER

Meteoroloji'den Karadeniz için sağanak uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...