04 Ağustos 2018 08:19

Danıştay: Ensar Vakfı ile MEB arasındaki protokol yasaya aykırı

Danıştay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ensar Vakfı ile imzaladığı protokol hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Ensar Vakfı logosu

Paylaş

Danıştay 8. Dairesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ensar Vakfı ile imzaladığı protokol hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Anayasa ve Milli Eğitim Temel Yasası’na aykırılığa dayanan kararın gerekçesinde, ulusu çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracak iyi bireyler yetiştirilmesi devletin devredemeyeceği görevler arasında olduğu belirtildi.

Öğrenci velisi Esra Deniz Ağar Şudaşdemir, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Ensar Vakfı arasında imzalanan ve çocuk istismarları ile gündeme gelen vakfın okullarda eğitim, seminer, sosyal etkinlik düzenlenmesine ilişkin protokolün anayasaya ve Milli Eğitim Temel Yasası’na aykırı olduğu gerekçesiyle Danıştay’da iptal davası açmıştı.

Cumhuriyet'ten Işık Kansu'nun haberine göre Danıştay 8 Dairesi, protokolün, bir kamu hizmeti olan eğitim öğretim hizmetinin, devlet hizmet alanı içerisinde ancak genel idare esaslarına göre memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle yürütülmesine ilişkin anayasanın amir hükmüne ve Türk milli eğitiminin temel ilke ve kurallarına aykırı olduğu sonucuna vardı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD'den Türkiye'ye vergi adımı

SONRAKİ HABER

Amerikan yaptırımları...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa