27 Temmuz 2018 06:16

'Habertürk basın emekçilerinin tazminatını ödemiyor' iddiası

Habertürk'ün işten çıkardığı basın emekçilerinin tazminatlarını 22 gündür ödemediği iddia edildi.

Habertürk gazetesinin son sayısı

Paylaş

Ciner Medya Grubu çatısı altında 9 yıldır sürdürdüğü yayın hayatına 5 Temmuz'da son veren Gazete Habertürk'ün çok sayıda basın emekçisinin tazminatını ödemediği iddia edildi.

Medyaradar’ın haberine göre işten çıkartılan basın emekçileri, tazminatlar konusunda mağdur edildi. İnsan kaynakları bölümünün 22 gündür sessizliğini korumasına tepki var. Personele çıkış tebliği imzalatılırken ortalama alacakları tazminat rakamlarını söylemeleri dışında işten çıkarılanların 22 gündür tazminat akibetleri belli olmadı. Emekçiler, tazminatlarını hangi tarihte ve ne kadar alacakları konusunda insan kaynakları departmanından hem bilgi almayı, hem de artık çağırılmayı bekliyorlar.

Ciner Medya Grubu yönetimine seslenen çalışanlar, “Zaten işten çıkarılarak mağdur edildik bari tazminatımızı zaman geçmeden tamamını verin de mağdur olmayalım. Nasıl geçineceğiz. Tazminatlarımız da çok yüksek tutmuyor. Lütfen taksitle vermeyin” diyor. İnsan Kaynakları imzalattığı çıkış tebliğinde 5953 sayılı yasaya göre çalışanlara tazminatı 4 taksitle ödeyeceğini bildirmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Brunson pazarlığı mı? ABD, İsrail'e 'Özkan'ı serbest bırakın' demiş

SONRAKİ HABER

Yeni Şafak'tan yargıya talimat: Papazı yeniden tutuklayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...