05 Temmuz 2018 04:05

Habertürk gazetesi son baskısını yaptı

Habertük, 'Son baskı' manşetini attı ve 'Habertürk Gazetesi'nden okurlarına hatıralarla dolu bir veda' dedi.

Habertürk gazetesinin son sayısı

Paylaş

Habertürk Gazetesi, kağıt baskısına son verdi. "Son baskı" diyerek okurlarına veda etti. 

Bugün (5 Temmuz 2018) son sayısını çıkaran gazete, beyaz zemin üzerine "Son baskı" manşetini attı ve "Habertürk Gazetesi'nden okurlarına hatıralarla dolu bir veda. 2009-2018" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca gazetenin köşe yazarları veda yazıları yazarken, iç sayfalarda da gazetenin şimdiye kadar imza attığı haberlerden seçkiler yer aldı. 

Gazetenin internet sitesinden veda eden Habertürk Gazetesi Genel Yönetmen Yardımcısı Kürşad Oğuz da “3414 günlük bir fotoğraf” başlıklı yazısında özetle şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, Habertürk Gazetesi’nin yayın hayatına başlayışından bu yana geçen 3414’üncü gün. Yaklaşık 10 yıl demek. Evrenin tarihine oranladığınızda belki bir nokta bile değil, insanlık tarihine vurduğunuzda belki bir nokta, ama bir insan yaşamı ya da gazetecilik tarihiyle kıyaslandığında her şeyi değiştirmeye yetecek bir süre.

Habertürk, 10 yılda çok şey değiştirdi. Tarzıyla, tavrıyla; haberleri, röportajları, manşetleri, yazarlarıyla; kâğıdı, tasarımı ve görselliğiyle kısa sürede parmakla gösterilir bir gazete oldu. Yazılı ve görsel medyada çok uzunca bir süredir en çok alıntılanan, kaynak gösterilen gazete Habertürk. Bunu söyleyen biz değiliz; rakamlar, rakiplerimiz, okurlarımız...

Bu fotoğraf aynı zamanda bir noktanın fotoğrafı. Evrende belki önemsiz, insanlık tarihinde belki küçücük ama yaşamlarımız ya da Türkiye’de gazetecilik açısından çok belirleyici bir nokta.

Bundan sonra gelecek cümleleri yine hep birlikte paylaşmak umuduyla...”

Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, geçen hafta Gazete Habertürk'ün basılı yayınını sonlandıralacağı iddialarını doğrulamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İnce: 30 civarında ilden açıklamalar yapılıyor. Çözülecektir bu

SONRAKİ HABER

Gezi eylemine katılanlara hapis cezasına AYM’den veto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...