26 Temmuz 2018 04:43

Hayyam'ın dizelerini paylaşan Say'ın ihbarcısı Oktar grubu üyesi çıktı

Ömer Hayyam'ın dizeleri paylaşan Fazıl Say'a açılan davanın ihbarcısının 'Adnan Oktar' operasyonunda tutuklanan Ali Emre Bukağlı olduğu ortaya çıktı.

Fotoğraf: Gudrun Meyer/Wikimedia Commens-CC BY-SA 3.0

Paylaş

Ömer Hayyam dizeleri paylaşan piyanist ve besteci Fazıl Say hakkında 'dini değerleri aşağılamak' suçlamasıyla hapis istemiyle açılan davanın ihbarcısının, Adnan Oktar grubuna yönelik operasyonda tutuklanan Ali Emre Bukağlı olduğu ortaya çıktı.

Hürriyet'ten Ayşegül Usta ve Çetin Aydın'ın haberine göre, Adnan Oktar grubuna operasyonda tutuklananlardan Ali Emre Bukağılı'nın Fazıl Say ihbarcısı olduğu ortaya çıktı.

Cinsel saldırı dahil 17 suçlama yöneltilen Bukağılı, Twitter paylaşımları nedeniyle ünlü piyanist hakkında hapis istenen davaya da şikâyetçi olarak katılmış.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderdiği sevk yazısında, 'Kardeşler grubu' içerisinde faaliyet gösteren Bukağılı'nın, 17 suça iştirak ettiği öne sürüldü.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 11 Temmuz 2018 günü 'Adnan Hoca' olarak tanınan Adnan Oktar ve grubuna yönelik başlattığı operasyonda 190 kişiyi gözaltına alınmıştı.

Adnan Oktar, Didem Ürer ve Oktar Babuna'nın da aralarında bulunduğu 169 kişi tutuklanmış, 21 kişi serbest bırakılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

3 bin 320 hakim ve savcının görev yeri değişti

SONRAKİ HABER

Dolar ABD'nin 'yaptırım' açıklamasından sonra yükselişte (26 Temmuz )

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...