22 Temmuz 2018 15:20

Ağrı Baro Başkanı Artuk: Leyla Aydemir cinayetinde fail tek kişi değil

Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk, Leyla Aydemir cinayetine ilişkin 'Hadise bir kişiye mal edilemez. Ortada organizasyon olduğu kanaatindeyim' dedi.

Fotoğraflar: DHA

Paylaş

Hümeyra PARDELİ

Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk, 4 yaşındaki Leyla Aydemir cinayeti ile ilgili, “Edindiğim tecrübe üzerinde değerlendirmemi yapıyorum. Hadise bir kişiye mal edilemez. Ortada organizasyon olduğu kanaatindeyim” dedi.

Ağrı kent merkezinde yaşayan Şükran-Nihat Aydemir çiftinin çocuğu Leyla Aydemir, Ramazan Bayramı’nın ilk günü dedesinin yaşadığı Bezirhane köyünde kayboldu. Leyla Aydemir'in cansız bedeni, 18 gün sonra köye 3 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkiinde yüz üstü su içerisinde bulundu. Üzerinde sadece kolyesi kalan Leyla Aydemir’in kıyafetleri de yine daha önce defalarca aranan cesedinin bulunduğu yerde bir hafta sonra tarla biçmeye giden köylüler tarafından bulundu. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.

Meslek hayatından edindiği tecrübeler doğrultusunda cinayetin tek kişi tarafından işlenmediğini düşünen Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk, “18 gün boyunca bir yerden bir yere kapatılıp o kızın alıkonulduğu, sonra açlıktan ve susuzluktan öldüğü, daha sonra o yerden alınıp köyün 2-3 kilometre ötesine götürülüp bir dere kenarına bırakıldığı, 300 metre uzaklıkta kıyafetlerinin delilleri karartmak üzere çıkartıldığı hadisesini bir kişiye mal edilemeyeceği, dolayısıyla ortada organizasyon olduğu kanaatindeyim” dedi. (Ağrı/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gıda ürünlerinin sağlıklı denetim koşulları yok

SONRAKİ HABER

Hakkari'de saldırı: 1 korucu hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa