21 Temmuz 2018 12:28

Trump'a göre protestocu NFL oyuncuları sezon boyu men edilmeli

ABD Başkanı Donald Trump, NFL'de milli marş sırasında protesto yapacak oyuncuların sezon boyu men edilmesi gerektiğini savundu.

Fotoğraf: Gage Skidmore/Flickr(CC BY-SA 2.0)

Paylaş

ABD'de Ulusal Amerikan Futbolu Ligi (NFL) yeni sezonu 7 Eylül'de başlayacak. Yeni sezon öncesi en büyük tartışma konusu, oyuncuların ülkedeki polis şiddeti, ırkçılık ve eşitsizliğe karşı milli marş sırasında gerçekleştirdikleri 'diz çökme' protestoları. ABD Başkanı Donald Trump'ın uzun süredir hedef gösterdiği eylemler, NFL takım patronları tarafından da eleştirilmiş ve 2017/18 sezonu sonunda kural değişikliğine gidilmişti. Kural değişikliği, sahaya çıkan tüm oyunculara milli marş esnasında ayağa kalkma zorunluluğu getiriyor. Ayağa kalkmayanlaraysa ceza veriliyor. Oyunculara, ayağa kalkmayacaklarsa soyunma odalarında kalmaları "seçeneğini" sunan bu uyglama NFL Oyuncular Birliği tarafından "Bize danışılmadan hazırlandı" denilerek eleştirilmişti. Nitekim, yeni sezon öncesi protestolara katılan oyunculardan, verilecek cezayı umursamadıklarını ve protestolarını sürdüreceklerini açıklayan isimler oldu.

Tartışmalar yeniden alevlenirken ABD Başkanı Donald Trump, bir kez daha Twitter hesabından tehditler savurdu. Trump, milli marş sırasında ayağa kalkmayanların sezon boyunca ceza alması gerektiğini, oyunculara bu süre zarfında para da ödenmemesi gerektiğini savundu.

"İlk kez diz çökenler oyun dışı, ikinci kez diz çökenler sezon boyu oyun dışı/ücretsiz" tweet'ini atan Trump'a göre NFL kural değişikliğiyle "doğru kararı verdi."

Ancak daha önce 2016'da eylemleri başlatan Colin Kaepernick'in ligde bir daha forma şansı bulamaması için elinden geleni yapan Trump şimdi de NFL Başkanı Roger Goodell'a çağrı yaparak "Güçlü bir tavır ortaya koyması gerektiğini" söyledi.

MIAMI DOLPHINS CEZA VERECEĞİNİ AÇIKLADI

Geçtiğimiz günlerde Miami Dolphins takımı, milli marş protestosuna katılan oyuncularına 4 maça kadar ceza vereceği açıklaması yapmıştı.

CASEY: VERECEKLERİ CEZAYI UMURSAMIYORUM

Tennessee Titans oyuncusu Jurrell Casey ise cezayı göze alarak protestoyu sürdüreceğini söylemişti. Casey, "Siyah erkek, kadın ve çocukların öldürülmesini protesto etmeyi sürdüreceğini, ligin kendisine vereceği cezayı umursamadığını" açıklamıştı. "Benim ne yapacağımı belirlemelerine izin veremem... Eğer oyuncular ve takımlar arasında bu kavgaları yaratmak istiyorlarsa buyursunlar... Sahip olduğum platformu görüşlerimi açıklamak için kullanmaya devam edeceğim" demişti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Adnan Oktar, Edirne F Tipi Cezaevi'ne sevk edildi

SONRAKİ HABER

Ölen mültecilerin cenazeleri ailelerine teslim ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...