19 Temmuz 2018 20:09

NFL'de takım patronları, protestocu oyunculara ceza hazırlığında

NFL'de oyuncular milli marş protestolarını önlemek için değiştirilen kurala tepkili. Bazı takımlarsa sert tedbirlerle oyuncuları caydırmaya çalışıyor.

Fotoğraf: Mark Freeman/Flickr(CC BY 2.0)

Paylaş

ABD'de Ulusal Amerikan Futbolu Ligi'nde (NFL) polis şiddeti, ırkçılık ve eşitsizlik gibi toplumsal sorunlara karşı 2016'dan bu yana devam eden milli marş sırasında diz çökme protestolarını sona erdirmek için kural değişikliğine gidilirken bazı oyuncular, cezayı göze alarak protestoları sürdüreceğini açıkladı.

Buna karşı takım sahiplerinden yeni bir hamle geldi. Miami Dolphins, milli marş protestosunu sürdüren oyuncuların dört haftaya kadar cezalandırılabileceğini ilan etti.

NFL'de mayıs ayında yapılan kural değişikliğiyle milli marş sırasında sahada olan oyuncuların hepsine ayağa kalkma zorunluluğu getirildi. İsteyen oyuncularınsa soyunma odasında kalabileceği belirtildi.

Soyunma odasında kalan oyunculara ceza verilmeyecek ancak sahada olup ayağa kalkmayanlara ceza uygulanacak.

NFL Oyuncular Birliği, söz konusu kuralın kendilerine danışılmadan değiştirildiğini belirterek tepki göstermişti.

NFL'de son olarak Tennessee Titans oyuncusu Jurrell Casey, cezayı göze alarak protestoyu sürdüreceğini söylemişti. Casey, "Siyah erkek, kadın ve çocukların öldürülmesini protesto etmeyi sürdüreceğini, ligin kendisine vereceği cezayı umursamadığını" açıklamıştı. "Benim ne yapacağımı belirlemelerine izin veremem... Eğer oyuncular ve takımlar arasında bu kavgaları yaratmak istiyorlarsa buyursunlar... Sahip olduğum platformu görüşlerimi açıklamak için kullanmaya devam edeceğim" demişti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

NBA'de OKC Thunder, Carmelo Anthony'i Atlanta Hawks'a takas etti

SONRAKİ HABER

Trump, Putin'i ABD'ye davet etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...