14 Temmuz 2018 10:03

Adnan Oktar’ın aylık geliri 10 milyon dolarmış!

Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonda gözaltı sayısı 182’ye yükselirken, Oktar’ın aylık kazancının 10 milyon dolara vardığı iddia edildi.

Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman/AA

Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin 4 ilde Adnan Oktar ve grubuna yönelik yaptığı operasyonda gözaltına alınan kişi sayısı 182’ye yükseldi. Polis ekiplerinin 53 kişiyi yakalamak için çalışmaları da devam ediyor. Operasyon kapsamında ele geçirilen ve el konulan şirketler, değerli malzeme, paralar, antika eşyalar, silahlarla ilgili sayım ve kontroller ise devam ediyor.

KAYYIM ATANAN 2 VAKIF VE DERNEK BELLİ OLDU

Mali polis Oktar ve grubuna yönelik yaptığı çalışmalarda grubun finans kaynaklarını da incelemeye aldı. Operasyon kapsamında polis ekipleri şüphelilerin 86 şirketi, Teknik ve Bilim Araştırma Vakfı, Milli Değerleri Koruma Vakfı ve İstanbul Genç Girişimciler Derneğine el koydu. Söz konusu kurum ve kuruluşlara kayyım atandı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı 2 yıllık çalışma süresinde Adnan Oktar ve grubunun, aylık kazancının 10 milyon dolara kadar vardığını tespit etti.

OKTAR’IN İZNİ İLE DOKTORA GİDEBİLİYORLAR

Polis ekiplerinin tespitlerinde Adnan Oktar ve grubunun elde ettikleri paranın bir miktarını şüpheli erkeklerin lüks araçlar kullanarak, lüks giyim ve yaşam sürerek yeni kadınlar kandırılmasında kullanılıyor. Emniyet kaynaklarının iddiasına göre, Adnan Oktar’la aynı villada yaşayan ve birlikte televizyon programı yaptığı kadınlar sürekli olarak ev hapsinde tutuluyor, Oktar’ın izni ve yanlarında korumalar olmadan doktora bile gidemiyorlar. Polis ekipleri, kadınların giyim ihtiyaçları için bile dışarıya çıkartılmadığını ileri sürerken, bu ihtiyaçlar da Adnan Oktar tarafından karşılanıyor. İddiaya göre, kadınlar istediği ürünü ve bedenini Oktar’a iletiyor. Oktar ise yurt dışında bulunan lüks markalardan istenen ürünün yeni sezon tüm renkleri ve modellerini satın alıyor. Böyle bir alışveriş için yarım milyon liraya yakın harcama yapılıyor. Eve teslim edilen ürünleri Oktar kadınlara veriyor. Evde tutulan kadınlar, gelen çok sayıda üründen istediğini alıyor ve kullanıyor. Gelen diğer sıfır ürünler ise evde temizlik malzemesi olarak kullanılıyor veya çöpe atılıyor. Oktar’ın giyimden sonra en fazla masrafı yurt dışında üretilen lüks makyaj malzemelerine yaptığı ileri sürülüyor.

KREDİ ÇEKİLİP ÖDENMEDEN, DEVREDİLEN ŞİRKETLER

Polis ekipleri yaptığı tespitlerde grubun düzenli ve yüksek meblağlarda uluslararası ticaret yaparak firmaların bankalarda olan notunu olumlu yönde yükselttiklerini belirledi. Grubun daha sonra bankalardan şirketler adına yüklü miktarlarda kredi çektiği, firmaları yeni kişilere devrederek ödeme yapılmadığı belirtiliyor. Mali polisin belirlediği bir başka yöntemin ise yurt dışında bulunan ünlü ve lüks şirketlerin isimlerine yapılan ufak değişikliklerle yeni şirketler kurarak o şirketmiş gibi işlem yapma ve özellikle yurt dışında bulunan firmalar üzerinde etki kurarak güven sağladıktan sonra yapılan vurgunlar olduğu belirlendi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

15 Temmuz’un üzerinden 2 yıl geçti; ihraç edilen kadınlar anlatıyor

SONRAKİ HABER

IŞİD şüphelilerinin tamamı serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...