12 Temmuz 2018 10:36

DİSK'ten Soma davası açıklaması: Çıkar ortaklığını korudular

DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, Soma Katliamı davasında çıkan karara tepki göstererek tüm işçiler için adalet istemeye devam edeceklerini söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK Ankara  Bölge Temsilciliği, Soma Katliamı davasında çıkan karara tepki gösterek Soma Katliamı başta olmak üzere Türkiye’deki tüm işçi katliamlarına adalet istemeye devam edeceklerini ifade etti.

DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, Soma Katliamı davasında verilen kararı, düzenlediği basın açıklaması ile protesto etti. Olgunlar Caddesi’ndeki Madenci Anıtı önünde gerçekleşen açıklamayı DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Taygun Görgün okudu. Görgün, 21. yüzyılın en büyük işçi katliamlarından biri olan Soma Katliamının aradan geçen 4 yıla rağmen sıcaklığını koruduğunu söyledi. Katliamın yerel mahkeme sonucunun vicdanları tatmin etmediğini ifade eden Görgün, kâr hırsı uğruna işçilerin ölmesine sebep olan patronların, taşeronların, dayıbaşlarının, işbirlikçi sendikaların, işçilere tekme atanların ve siyasetin çıkar ortaklığının bir kez daha korunduğunu dile getirdi.

‘DAVA, MÜCADELE EDEN HERKESİ YILDIRMA GİRİŞİMLERİNE SAHNE OLDU’

Görgün, Soma Katliamının yargılanma sürecinin, davadan adaletli bir sonuç çıkması için mücadele eden herkesi yıldırma girişimlerine sahne olduğunu söyledi. Katliamda sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin yargılanmasına izin verilmemesinin ve asıl işveren olan Alp Gürkan’ın yargılamaya dahil edilmemesinin bunun örnekleri olduğunu belirten Görgün, davanın Soma’da yapılmamasının ise davanın içi ailelerinden kaçırılması anlamına geldiğini ifade etti.

'İŞÇİ KATLİAMLARINDA SERMAYENİN VE İKTİDARIN PAYI GÖRÜLÜYOR'

Katliamların asıl sebebinin aşırı kâr hırsı, özelleştirmeler, üretim zorlaması ve taşeronlaşma olduğunu dile getiren Görgün, hükümetin uluslararası  sermayeyi Türkiye’ye çağırırken ülkeyi “ucuz işgücü cenneti” olarak tanıtmasının da bu katliamların bir diğer yüzü olduğunu vurguladı. Görgün, hükümetin Soma Katliamının hemen ardından işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerini artırma iddiasıyla hazırladığı yasaları sürekli ertelerken TOBB Başkanı’nın işverenlere “Denetimleri kaldırdık daha ne istiyorsunuz?​” demesinin ülkede yaşanan işçi katliamlarında sermayenin ve iktidarın payını gösterdiğini ifade etti. Görgün, Soma Katliamı başta olmak üzere Türkiye’deki bütün işçi katliamlarına adalet istemeye devam edeceklerini belirterek “göstermelik değil gerçek adalet” için mücadele edeceklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Emeklilerin insanca yaşam sürmesi için örgütlü mücadeleye devam'

SONRAKİ HABER

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi'ne 6 ayda 580 başvuru!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...