12 Temmuz 2018 06:44

Twitter'da takipçi sayıları neden azalıyor?

Bir süredir, kullanıcıların takipçi sayılarında azalma görülüyor. Bunun nedeni, Twitter'ın durumlarında ani değişiklik gördüğü hesapları kilitlemesi.

Fotoğraf: Freepik

Paylaş

Twitter'dan yapılan açıklamada, yıllar boyunca durumlarında ani değişiklikler görülen hesapların kilitlendiği duyuruldu. Twitter, böyle durumlarda hesap sahiplerine ulaşıyor ve hesabı doğrulamamaları veya parolalarını yenilememeleri halinde oturum açamayacakları şekilde hesaplarını kilitliyor. Kilitli hesapların takipçi sayılarından düşürüldüğü ifade edilen açıklamada, birçok profilde görüntülenen takipçi sayısının azalabileceği ifade edildi.

Twitter'ın açıklamasına göre, kullanıcıların çoğu 4 veya 4’ten daha az takipçi kaybedecek. Çok daha geniş sayıda takipçiye sahip olanlar ise takipçi sayılarında daha ciddi bir düşüş görecek.

TWITTER HESABI NEDEN KİLİTLENİR?

Hesap faaliyetlerinde ani bir değişiklik tespit edilmesi durumunda Twitter hesabı kilitlenebiliyor ve hesabın kontrolünün hâlâ kendisinde olup olmadığını belirlemek için hesap sahibiyle iletişime geçiliyor. Hesap faaliyetlerindeki bu ani değişiklikler arasında çok sayıda istenmeyen yanıt veya mention yapılması, hatalı bağlantıların gönderilmesi veya hesabın bir mention sonrasında çok sayıda hesap tarafından engellenmesi yer alabilir. Başka servislere ait e-posta - parola kombinasyonlarının çevrimiçi olarak gönderilmesi durumunda da hesap kilitlenebiliyor. Bu tür bilgilerin hesabı riske attığı düşünülüyor ve hesap sahiplerinden kendi güvenlikleri için parolalarını değiştirmeleri isteniyor. Hesapla ilgili bir sorun olmadığı onaylanana kadar hesap kilitleniyor, hesapların tweet göndermeleri veya reklamları görmeleri de mümkün olmuyor.

KİLİTLİ HESAPLARIN SPAM VEYA BOT'LARDAN FARKI NE?

Kilitli hesaplar genellikle gerçek insanlar tarafından oluşturulmuştur ancak hesabın hâlâ aynı kişi tarafından kontrol edildiğii onaylanamamaktadır.

Spam hesaplar (bot hesaplar olarak da adlandırılmaktadırlar) tipik olarak ilk günden itibaren spam davranışları sergilerler. Bunlar Twitter tarafından giderek artan kolaylıkta tespit edilebilmekte ve otomatik olarak kapatılabilmektedir. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Evde tek kalan kedilerin imdadına mahalleli çocuklar yetişti

SONRAKİ HABER

2018 Dünya Kupası'nda Fransa-Hırvatistan finaline ilk bakış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...