06 Temmuz 2018 19:00
Son Güncellenme Tarihi: 06 Temmuz 2018 14:23

Dünya Kupası'nda ilk yarı finalin adı Fransa-Belçika

2018 Dünya Kupası çeyrek final maçlarında ilk günün sonunda Brezilya'yı 2-1 mağlup eden Belçika ve Uruguay'ı 2-0 yenen Fransa yarı finale yükseldi.

Fotoğraflar: AA

Paylaş

Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'nın ilk iki çeyrek final maçları sonunda Belçika ve Fransa yarı finale yükseldi. Günün ilk maçında Uruguay'ı 2-0 mağlup eden Fransa ve Brezilya'yı 2-1 mağlup eden Belçika yarı finalde karşı karşıya gelecek.

BREZİLYA 1-2 BELÇİKA

2018 Dünya Kupası çeyrek finalinde Brezilya ile Belçika karşı karşışa geldi. Maçı Fernandinho'nun kendi kalesine ve Kevin de Bruyne'ün attığı gollerle 2-1 kazanan Belçika, yarı finalde Fransa'nın rakibi oldu. Turnuvaya veda eden Brezilya'nın tek golü ise Renato Augusto'dan geldi.

Brezilya'da cezalı durumdaki Casemiro bu maçta forma giyemedi.

- Karşılaşmanın ilk golü 13. dakikada geldi. Kompany'nin kafa vuruşunda müdahalesi yeterli olmayan Fernandinho, topu kendi ağlarına göndererek Belçika'nın 1-0 öne geçmesine sebep oldu.
-  31. dakikada Kevin De Bruyne ceza sahası dışından yaptığı düzgün vuruş ile kaleci Alisson'u mağlup ederek durumu 2-0'a getirdi ve ilk yarı 2-0'lık Belçika üstünlüğüyle tamamlandı.
- 71. dakikada Belçika'dan Thomas Meunier sarı kart gördü. Meunier, cezalı duruma düştüğü için Belçika'nın Fransa ile oynayacağı yarı final karşılaşmasında forma giyemeyecek.
- Brezilya, 76. dakikada Coutinho'nun asistinde Renato Augusto ile skoru 2-1'e getirdi. Ancak maçın geri kalanında gol olmayınca karşılaşmayı 2-1 kazanan Belçika yarı finale yükseldi. 5 şampiyonluk ile Dünya Kupası'nı en fazla kazanan ülke olan Brezilya ise turnuvaya veda etti.

URUGUAY 0-2 FRANSA

Çeyrek final ilk mücadelesinde Uruguay ve Fransa karşı karşıya geldi. Maçı Varane ve Griezmann'ın golleriyle 2-0 kazanan Fransa yarı finale yükselirken Uruguay turnuvaya veda etti.

- Karşılaşmanın 40. dakikasında Fransa öne geçti. Griezmann'ın kulladığı serbest atışta, ceza alanı içinde iyi yükselen Varane kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 0-1
- 44. dakikada Uruguay beraberliğe çok yaklaştı. Ceza alanında Caceres'in kafa vuruşunda kaleci Lloris topu son anda çeldi. Meşin yuvarlağı önünde bulan Godin'in vuruşunda top üstten auta çıktı ve Fransa, ilk yarıyı Uruguay karşısında 1-0 önde tamamladı.
- 61. dakikada Fransa farkı ikiye çıkardı. Tolisso'nun pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Griezmann'ın sert şutunda meşin yuvarlak, kaleci Muslera'nın müdahalesine rağmen ağlara gitti: 0-2
- Uruguay'ı 2-0 yenen Fransa, 2006 yılından bu yana ilk kez Dünya Kupası'nda yarı finale yükselme başarısını gösterdi.

Fransa ile Belçika arasında oynanacak yarı final karşılaşması 10 Temmuz Salı günü 21:00'de başlayacak.

ÖNCEKİ HABER

Celalettin Can, Silivri Cezaevinde yaşadıklarını anlattı

SONRAKİ HABER

Kiralık mühendislik yargıdan döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa