16 Haziran 2018 11:11
Son Güncellenme Tarihi: 16 Haziran 2018 11:47

Başbakan sattığı fabrika üzerinden vaatte bulundu: Kotayı artıracağız

Başbakan Binali Yıldırım, Tokat’ta şeker üreticilerine seslendi: Turhal Şeker Fabrikası çalışmaya devam edecek. Kotasını, üretimini artıracağız.


Fotoğraf: AA

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Tokat’ta düzenlediği mitingde dikkat çekici vaatlerde bulundu. Yıldırım, şeker işçileri ve üreticilerinin tüm itirazlarına rağmen satılan Turhal Şeker Fabrikası üzerinden vaatlerde bulundu:
“Tokat Turhal Şeker Fabrikası çalışmaya devam edecek. Daha fazla da kotasını, üretimini artıracağız, buradan söz veriyorum.”

Üreticilere desteği artırdıklarını iddia eden Yıldırım, “İktidarımız boyunca Tokat'a tam 900 trilyon tarım ve hayvancılık desteği verdik. Helali hoş olsun” dedi.

Konuşmasının devamında şeker fabrikalarının satılmasıyla ilgili tepkilere değinen Yıldırım, “Tokat Turhal Şeker Fabrikası devredildi. Şimdi burada başka siyaseten kullanacakları şey olmadığı için dillerine 'Şeker fabrikası satıldı, orası kapatılacak' Buradan söylüyorum, Tokat Turhal Şeker Fabrikası çalışmaya devam edecek. Daha fazla da kotasını, üretimini artıracağız, buradan söz veriyorum. Şeker pancar alım fiyatını da geçtiğimiz günler Amasya'da açıkladım 2 lira 35 kuruş, rekor bir fiyat verdik. Kapatılacak bir fabrika için böyle fiyat verilir mi? Bunlar külliyen yalandır” iddiasında bulundu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri: Bayramlar acılarımızı daha da büyütüyor

SONRAKİ HABER

Devlet Bahçeli: Türkün beyazı zencisi olmaz, ya Türksündür ya değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...