31 Mayıs 2018 09:20
Son Güncellenme Tarihi: 01 Haziran 2018 14:24

Eğitim Sen'den imza kampanyası: Nitelikli eğitim herkesin hakkı

Eğitim Sen, sınav sistemine karşı ‘Çocuklarımızın ve Öğrencilerimizin İstedikleri Okula Gidebilmesi Sağlanmalıdır’ başlıklı imza kampanyası başlattı.

Eğitim Sen logosu

Paylaş

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), TEOG yerine gelen yeni sınav sistemine karşı Milli Eğitim Bakanlığına verilmek üzere ‘Çocuklarımızın ve Öğrencilerimizin İstedikleri Okula Gidebilmesi Sağlanmalıdır’ başlıklı imza kampanyası başlattı.

Yeni sistemle birlikte öğrencilerin tercihlerinin fiilen anlamsız kılındığını çok sayıda öğrencinin istemediği okul türlerine gitmeye zorlandığına vurgu yapan Eğitim Sen’in imza metninde şu ifadelere yer verildi:

“Halbuki her çocuk nitelikli eğitim hakkına sahip olmalıdır. Bu nedenle okulların ‘nitelikli’ ve ‘niteliksiz’ diye ikiye ayrılmasına, çocuklarımızın telafisi mümkün olmayacak politikalara mahkum edilmesine itiraz ediyorum.”

İMZA METNİNDEKİ TALEPLER

•  Çocuğumun ve öğrencilerin 9 okul arasından 5 okulu tercih etmeye zorlanmamasını,

•  Çocuğumun ve öğrencilerin gideceği okul türü tercihinde Milli Eğitim Bakanlığının belirleyici olmamasını,

•  Adına çember sistemi denilen ve çocuğumun, öğrencilerin istediği okula gidebilmesini engelleyen bu sistemden vazgeçilmesini,

•  Çocukların ve öğrencilerin geleceğinin bizler için her şeyden daha önemli olduğu gerçeğinin unutulmamasını, talep ediyorum.

Ayrıca Eğitim Sen, öğretmen ve velilere de seslenerek “Çocuklarımızın geleceğini karartacak bu sisteme karşı birlikte mücadele edelim” çağrısında bulundu.

ZONGULDAK ÇAYCUMA'DAKİ STANT 8 HAZİRAN'A KADAR AÇIK KALACAK

Yeni sınav sistemine ilişkin belirsizlikler sürerken Eğitim Sen Çaycuma Temsilciği ‘Çocuklarımızın ve Öğrencilerimizin İstedikleri Okula Gidebilmesi Sağlanmalıdır’ başlıklı imza kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda açılan imza standı 8 Haziran’a kadar açık kalacak.

Kampanya kapsamında bir taraftan imza toplanırken bir taraftan da  Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından öğrenci velilerine yönelik olarak yazılan mektup dağıtılacak. Toplanan imzalar 11-14 Haziran 2018 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığına teslim edilecek.

MALATYA'DA YENİ SİSTEME İLİŞKİN BİLGİLENDİRME YAPILDI

 

Liseye Geçiş Sınavı için hem velileri bilgilendirmek hem de sınav sisteminin çocuklara neler getireceğini anlatmak üzere Eğitim Sen Malatya Şubesi stant açtı ve basın açıklaması düzenledi.

Açıklamayı Eğitim Sen adına okuyan Tarık Kaya “Eğitim Sen Malatya Şubesi olarak, Cumartesi günü orta eğitim sınavı olacağından dolayı hem velilerimizi bilgilendirmek, hem de bu sınav sisteminin çocuklarımıza neler getirdiğini göstermek amacıyla, stant açıp bilgilendirme yapıyoruz. Aynı zamanda imza kampanyası ile sınav sisteminin kaldırılması yönünde bakanlığa toplanan imzaları göndereceğiz. Bu sınav sisteminin eşitsizlikler doğurduğunu, çocuklarımızın geleceğini ciddi anlamda tehlikeye soktuğunu bir kere daha anlatacağız" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Doğu Perinçek: Bizim ikinci tura kalacağımız kesin

SONRAKİ HABER

Meral Akşener'den 'Millet İttifakı' liderlerine toplantı çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...