22 Mayıs 2018 21:30
Son Güncellenme Tarihi: 23 Mayıs 2018 13:47

Eren Erdem: MİT TIR'ları tutanaklarını Bülent Tezcan'dan temin ettim

CHP'li Eren Erdem, Zaman gazetesine gitme talimatını Kemal Kılıçdaroğlu'dan, MİT TIR'ları tutanaklarını da Bülent Tezcan'dan aldığını söyledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP'nin İstanbul Milletvekili Erdem, canlı yayınlanan Artı TV Gece Editörü programında "Hakkımda FETÖ'ye üye olmamakla birlikte FETÖ'ye yardım etmek şeklinde bir soruşturma açmışlar. Bunu da MİT TIR'ları tutanaklarının bende olması, bununla ilgili attığım tweetler ve Zaman gazetesinin önüne gitmem nedenlerine bağlamılşar. Zaman gazetesine Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun o gün Enis Bey'e vermiş olduğu talimatla gittik. MİT TIR'ları tutanaklarını da Sayın Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'dan temin ederek o tweetler attım. Devlet bunları bilmiyor mu? Biliyor. Devlet ne diye bizi FETÖ'ye bağlamaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "FETÖ'ye yardım", "gizli tanığı ifşa" ve "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçları kapsamında hazırlanan iddianamede 22 yıla kadar hapsi istenen CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, önemli açıklamalarda bulundu.

Belgeleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'dan aldığını söyleyen Eren Erdem, Artı TV'de bağlandığı canlı yayında "MİT TIR'ları tutanaklarını Sayın Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'dan temin ederek o tweetler attım" ifadelerini kullandı.

Erdem ayrıca milletvekilliği adaylık listesine de Tezcan'ın karşı çıkmasından dolayı giremediğini söyledi.

Zaman gazetesine gidişi hakkında da açıklama yapan Erdem "Ben CHP medya komisyonu üyesiyim. Herhangi bir gazeteye kafama göre gitmem. Zaman gazetesine de Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun o gün Enis Bey'e vermiş olduğu talimatla gittik" dedi.

ERDEM: AÇIKLAMALARIM UCU BAŞI KESİLEREK KULLANILMIŞTIR

Açıklamalarının tepki çekmesi üzerine yazılı bir açıklama yayınlayan Eren Erdem, sözlerinin ucu başı kesilerek bağlamından kopartılarak kullanıldığını aktardı ve "parti içi tartışmaların siyasi duruş ve ilkeli gazetecilik saikleri gereğince atılan adımları karalamak adına havuz gazeteleri ve televizyonlarınca mesnet yapıldığını bilen hiçbir vatandaşımız bu çukur medyasına itibar etmediği gibi;  çarpıtılan ve bağlamından kopartılarak lanse edilen açıklamalarım ile ilgili yapılan tezviratlarla ilgili hukuk önünde hesaplaşacağımdan emin olabilirler" dedi.

Erdem'in açıklaması şöyle:

"Dün geceden beri, siyasi yaşamım boyunca yürütülen linç kampanyalarından biri ile daha karşılaştık. Şunu ifade etmeliyim ki hakkımda yazılıp çizilen hiçbir şey gerçeği yansıtmamaktadır.

Dün akşam telefonla bağlandığım Artı TV'deki açıklamalarım ucu başı kesilerek kullanılmıştır. Ben hayatım boyunca hep dürüst oldum ve hiçbir yol arkadaşımın aleyhinde konuşmadım. Bana hakkımda yakalama talebi olduğunu söyleyen Artı TV sunucusu, yine savcılarca basına sızdırılan hakkımdaki kumpas iddianamesinden sorular sormuştur.

O sorulara verdiğim yanıtlar bağlamından kopartılarak kullanılmaktadır. İşin esası ise şudur;

Zaman gazetesi ziyareti ile ilgili sorulan soruda; o gün basın çalışanları ve gazetecilik yapmaya çalışanlar için rutin olarak tüm gazeteleri ziyaret kararına binaen verdiğim cevap zaten bilinen ve konuşulan bir hadisedir. Yaklaşık 1 yıl önce Sn. Dursun Çiçek, Ahmet Hakan ile yaptığı söyleşide bunu ifade etmiştir. Yani ne CHP,  ne de Sn. Kılıçdaroğlu töhmet altında bırakılamaz. Bu yanlı ve kötü niyetli tutumu tekzip ettiğimi bildiririm.

Diğer soru ise MİT TIR'ları tutanaklarını nasıl temin ettiğim yönünde idi. Sn. Bülent Tezcan, 2014 senesinde bir basın açıklamasıyla bu tutanakları göstermiştir. Bu bir suç değil, Sn.Tezcan'ın sorumlu siyaset anlayışından kaynaklı vekillik vazifesidir. O basın açıklaması ile aleni hale gelen bu evrakları ben de temin edip okudum. Bu açık, basının önünde gerçekleşen bir hadisedir. Sanki, gizli kapaklı bir iş olmuş ve ben bunu söylüyorum gibi yansıtılan hadise gerçekdışıdır. Ve bu basın açıklaması nedeniyle Sn.Tezcan, görevini yapmıştır. Zaten bugün kendisi açıklama yaparak bu hususu teyid etmiş, bu kadar sıradan bir hadise üzerinden yürütülen tezviratlar çökmüştür. Konu bundan ibarettir.

Bir Cumhuriyet Halk Partili için listelerde olmak ya da olmamak bir önem taşımaz. Ben bir Parti Meclisi üyesiyim. Günlerdir, tüm medyanın şahsıma yönelik saldırıları, seçim sürecini şahsıma iftiralar düzerek partimi karalamaya yönelik bir kampanyayla domine etme çabasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi ne FETÖ ne de başka bir terör örgütünün bulaşamayacağı kadar büyük ve güçlüdür.

Bu bağlamda; parti içi tartışmaların siyasi duruş ve ilkeli gazetecilik saikleri gereğince atılan adımları karalamak adına havuz gazeteleri ve televizyonlarınca mesnet yapıldığını bilen hiçbir vatandaşımız bu çukur medyasına itibar etmediği gibi; çarpıtılan ve bağlamından kopartılarak lanse edilen açıklamalarım ile ilgili yapılan tezviratlarla ilgili hukuk önünde hesaplaşacağımdan emin olabilirler.

Sayın cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce'nin kampanyası kapsamında partililerimle birlikte sokak sokak çalışmaya devam edeceğimi duyurup, saygılarımı sunarım."

HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eren Erdem hakkında yeni bir soruşturma açtı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “22.05 2018 tarihinde bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalar ve verdiği bilgiler doğrultusunda Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır” ifadesi kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan Venezula Devlet Başkanı Maduro'ya tebrik telefonu

SONRAKİ HABER

Dolar 4.92'yi gördü, Merkez Bankası faiz artırdı (23 Mayıs 2018)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...