14 Mayıs 2018 10:45

Alaattin Çakıcı, Selahattin Demirtaş ve Sezai Temelli'yi tehdit etti

Devlet Bahçeli'nin af çağrısı yaptığı Alaattin Çakıcı, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ı tehdit etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı,  HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'yi bir daha kendisi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında açıklama yapmaması için tehdit etti. Çakıcı, talimat vermesi halinde HDP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde koridora dahi çıkamayacağını öne sürdü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasetçileri ve gazetecileri kapsayan af çağrılarına tepki olarak, ‘ülkü ve ülke sevdalısı, davalarının gözü kara yiğitleri' olarak nitelendirdiği ülkücü suç örgütü liderleri Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz'ın serbest bırakılmasının gündeme alınmasını talep etmişti.

Gazete DuvaR'ın haberine göre, Kırıkkale Keskin T tipi cezaevinde yatan Çakıcı, ‘basın danışmanı' Ferhat Aydoğan aracılığıyla yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Devlet Bahçeli'yi ağzına alacak adam mısın? Bak beni dinle, ben bu ülkede çok adam bayılttım seni de bayıltırım. Senin gibi ulusal basında teröristlere hizmet edenlere buradan sesleniyorum, vatana ihanet eden Can Dündar gibi bayılmak mı istiyorlar? Devlet Bahçeli'ye bir kelime konuşursan seni bayıltırım ve bu Türkiye'nin her yerinde yurtdışına gittiğin zamanda seni mutlaka üç, beş kişi karşılar."

'KRİMİNAL SUÇLUYUM AMA VATAN HAİNİ DEĞİLİM'

Mektubunda, "Evet kriminal suçluyum ama vatan haini değilim" ifadesini kullanan Çakıcı, HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın da adını anarak, talimat vermesi halinde Demirtaş'ın cezaevinde koridora dahi çıkamayacağını ileri sürdü.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, MHP lideri Bahçeli'nin 'kısmi af' çıkışı yaparak, Alaattin Çakıcı'yı 'kahraman' olarak nitelemesine tepki göstermiş, "Mafya bozuntularını kalkmış cumhurbaşkanlığı adaylığı için mevzubahis haline getiriyor. Adayımızla aklı sıra kıyaslama yapıyor. Senin buna gücün yetmez" demişti.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş ise Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Milyonlarca oy alıp parti lideri olacağıma azılı katil, psikopat bir mafya lideri olsaymışım daha iyiymiş! Yok ama çok şükür, ben böyle iyiyim" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TRT sansürü Meclis'e taşındı: Halkın televizyonu adil ve eşit olmalı

SONRAKİ HABER

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü: Çiftçi tuş oldu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...