08 Mayıs 2018 10:59
Son Güncellenme Tarihi: 09 Mayıs 2018 06:54

Twitter kullanıcıları Erdoğan'a T A M A M dedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Milletimiz tamam derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz' mesajı sonrası Twitter'da 'Tamam' rüzgarı esti.

Fotoğraf: Halil Sağırkaya/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün AKP’nin grup toplantısında “Şayet bir gün milletimiz tamam derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz” ifadesini kullandı. Erdoğan’ın bu açıklaması sonrası çok sayıda Twitter kullanıcısı Erdoğan’a “Tamam” mesajı gönderdi.

Twitter'da 9 Mayıs saat 08.00 tibariyle 1.9 milyonu aşan sayıda "T A M A M" tweet'i atıldı. T A M A M, Türkiye ve dünya TT listesinde bir numaraya yükseldi.

T A M A M'a karşı başlatılan #DEVAM kampanyası ise 355 bin tweet'te kaldı.

Twitter'ın 9 Mayıs sabahı sonrası TT listesini güncellemesiyle T A M A M'ın listeden düşmesi üzerine bu kez "Günaydın T A M A M" etiketi TT listesinde ilk sıraya çıktı.

KADIKÖY'DEN TAMAM EYLEMİNE POLİS ENGELİ

Kadıköy’de Erdoğan'a cevap için yurttaşlar sokağa çıktı ve T A M A M sloganları attı. Polis ise yurttaşlara engel oldu.

Polis bu esnada yurttaşlara "Tamam ne ya, tamam hadi dağılın" dedi. 

AKP’LİLERDEN #ERDOĞANileDEVAM ETİKETİ

Erdoğan destekçileri 'T A M A M'a karşı #ERDOĞANileDEVAM etiketini açtı.

'TWİTTER, DEVAM ETİKETİNDEN ATILAN 300 BİN SAHTE PAYLAŞIMI KALDIRDI'

CHP milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medyada T A M A M’a karşı oluşturulan DEVAM etiketinden 300 bin sahte twit atıldığını, twitter’ın da bu sahte twitleri kaldırdığını söyledi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Barış Yarkadaş şunları söyledi:  "T A M A M 1.400.000'i geçti. AKP'li troller karşı kampanya sözcüğü DEVAM için bot hesaplardan 300 bin twit attı. Twitter bunun üzerine, 300 bin sahte twiti yayından kaldırdı. Ve böylece AKP'nin kampanyası çöktü. Sahtekarlık da bir yere kadar..."

AKŞAM'A GÖRE SAHTE PAYLAŞIMLARIN SİLİNMESİ 'OPERASYON'

İktidara yakın Akşam gazetesi, konuya ilişkin haberinde "FETÖ ve PKK destekçileri T A M A M'ı destekledi, millet #DEVAM kampanyasıyla yanıt verdi. Twitter, 600 bini bulan DEVAM'ları sildi." dedi. Akşam, Reuters, BBC, DW gibi yabancı ajansların "T A M A M" kampanyasını desteklediğini iddia etti.

'HAYDİ ABBAS' DA TT'YE GİRDİ

"T A M A M"ın etkisiyle "Haydi Abbas, vakit tamam" tweet'leri atanların sayısı artınca Cahit Sıtkı Tarancı'nın 'Abbas' şiirinin sözleri de TT listesine girdi. 9 Mayıs saat 08:00 itibariyle 16 bin 700 "Haydi Abbas" tweet'i atılmıştı.

Erdoğan’a yanıt olarak gönderilen mesajlardan bazıları şöyle:

ÖNCEKİ HABER

Eşkiya Hamido, 104 yaşında hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Spor Toto 1. Lig’de 2017-2018 sezonu raporu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa