Doç. Dr. Üzel: 600 yıllık üniversitemiz deneme tahtası değildir

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bileşenlerinin üniversitelerin bölünmesini öngören tasarıya tepkisi sürüyor.

03 Mayıs 2018 11:56
Son Güncellenme Tarihi: 03 Mayıs 2018 12:21
Paylaş

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri ve öğretim görevlileri İstanbul Üniversitesi’nin bölünmesine yönelik tasarıyı, fakültenin dekanlık binası önünde protesto etti. Burada toplanan fakülte bileşenleri “Cerrahpaşa bizimdir, bizim kalacak”, “Cerrahpaşa yerinde güzel” yazılı dövizler açtı. Eyleme, hasta ve hasta yakınları da destek verdi.

Cerrahpaşa Üniversitesi öğrencileri adına basın bildirisi okuyan Özcan Hürmüzlüm, hükümete üniversitelerin bölünmesini öngören tasarıyı geri çekme çağrısı yaptı.

YÖK BAŞKANI YEKTA SARAÇ’A YANIT

Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Üzel, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç’ın bölünme konusundaki son açıklamaları üzerine konuştu. Üzel, “3 Mayıs 2018 tarihinde yayımlanan demecini okuduk. Üniversitemiz ile birlikte başka üniversitelerin de bölünmelerini öngören yasa önerisinin haklılığını savunan bu demeç, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi çalışanları, öğrencileri, asistanları, uzmanları ve öğretim üyelerini tatmin etmemiş olup çok sayıda belirsizlik içermektedir” dedi

Prof. Dr. Üzel, sözlerine şöyle devam etti:
“İstanbul Üniversitesi’nde yeni bir model deneyeceğiz’, ‘Neticeleri izlenecek’ ifadelerini kabul etmiyoruz. Yaklaşık 600 yıllık üniversitemiz deneme tahtası veya denek değildir. Yaklaşık 10 senedir bu konunun İstanbul Üniversitesi’nde tartışıldığını ve 3 rektörlük döneminde gündemde olduğunu, ‘Kurullarda zaman zaman meselenin irdelendiğini herkes bilir’ ifadesinde belirtilenin aksine, konu bizim gündemimize gelmemiş, kurullarımızda konuşulmamıştır. ‘Bu iki yapının akademik faaliyetlerinde birbirleriyle uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlayan pek çok mesele, kararın kendi süreçlerinde başlayıp biteceği yeni bir sistem düşünüyoruz’ ifadesinde belirtilen uyumlu çalışma ve kendi karar süreçlerine başlayıp bitme amaçları tek bir İstanbul Üniversitesi çatısı altında yapılabilecek uygulamalardır ve bölünmeye de gerek yoktur.”

TBMM İLE GÖRÜŞME

Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhlis Cem Ar ise TBMM'de yaptıkları görüşmeleri anlattı. Cem Ar, “Dün bu yasa tasarısı görüşülmeye başlandı. Biz de görüşülmeden önce tasarıyı onaylayacak, oylayacak milletvekillerine son bir kere daha sebeplerimizi, neden bölünmek  istemediğimizi, nerelerde sakınca gördüğümüzü aktarmak istedik. Meclis başkanımızla başladık, daha sonra milletvekilleri ile grup başkanvekilleri ile görüştük. Görüşmeler olumlu geçti ama kararın ne olacağı konusunu tabii bilmemiz mümkün değil” diye konuştu. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Serena Williams, Madrid Açık'tan çekildi

SONRAKİ HABER

Let’s reject the one-man regime with enthusiasm of May Day!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...