30 Nisan 2018 04:47

HDP'li yetkililer: Demirtaş, ceza çıksa da çıkmasa da aday

HDP’nin bugünkü davada ceza çıksa da çıkmasa da Selahattin Demirtaş’ı cumhurbaşkanı adayı olarak göstereceği belirtiliyor.

Photograph: DHA

Paylaş

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak Selahattin Demirtaş’ın ismini 1 Mayıs’tan sonra kamuoyuna resmen duyuracağı, 4 Mayıs’tan sonra ise resmi başvurunun yapılacağı ifade ediliyor. Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre Demirtaş’ın bugün İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davasında ceza çıksa da çıkmasa da Demirtaş aday olarak gösterilecek.

Demirtaş ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında 'çözüm süreci' döneminde yaptıkları konuşma nedeniyle dokunulmazlıkların kaldırılmasından sonra açılan davada, fezlekede olmayan suçun iddianameye eklenmesi, dosyaların birleşme talebinin reddedilmesi ve pek çok temel talebin kabul edilmemesi parti içinde ceza beklentisini beraberinde getirdi.

Halen tutuklu olan ama haklarındaki ceza kesinleşmeyen İdris Baluken, Abdullah Zeydan, Burcu Çelik Özkan, Çağlar Demirel’in de tekrar milletvekili adayı gösterileceği belirtiliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Barcelona, 25. kez La Liga şampiyonu

SONRAKİ HABER

Seçim Günlüğü (30 Nisan 2018) - Seçim ittifakı süreci başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...