04 Nisan 2018 07:36

Verilen sözlerin tutulmasını isteyen Betra işçileri üretimi durdurdu

Daha önce iş bırakan ve aldıkları söz üzerine işbaşı yapan Betra Prefabrik işçileri, verilen sözlerin tutulmaması üzerine yeniden iş bıraktı.

Paylaş

Sakarya Pamukova’da bulunan Betra Prefabrik’te daha önce taleplerinin karşılanacağı sözü üzerine iş bırakma eylemini sonlandırarak işbaşı yapan işçilere verilen sözler tutulmadı. İşçiler bunun üzerine üretimi durdurdu. Betra işçileri “Kesin çözüm sağlanana kadar işbaşı yapmayacağız” dedi.

Betra’da çalışan Cam Keramik-İş üyesi 40 işçi, ücretlerine bu yıl da zam yapılmamasına itiraz etmiş, fabrika müdürü ise taleplerini yazılı hale getirmelerini istemişti. İşçiler konuyla ilgili topladıkları imzaları idareye verdiklerinde ise üç işçi işten atılmıştı. Bunun üzerine 5 Şubat’ta eyleme geçen Betra işçileri, üç gün sonra patronun başka kimsenin atılmayacağı, ücretlerde iyileştirme yapılacağı, sendikal haklara saygı göstereceği sözünü vermesi üzerine yeniden üretime başladı.

Ancak geçen süre içerisinde verilen sözler tutulmadı. Cam Keramik-İş üyesi işçilerin bir kısmına 40 ila 140 lira arasında değişen oranlarda zamlar yapıldı, bir kısmına ise hiç zam yapılmadı. Patron diğer taraftan işçileri Cam Keramik-İş’ten istifa etmeye zorlayıp Hak-İş’e bağlı Öz Toprak-İş’e üye olmalarını dayattı.

Patronun baskılarına ve dayatmalarına karşı mücadele eden işçiler bu sabah yeniden iş bıraktı. İşçiler, “Kesin çözüm sağlanana kadar işbaşı yapmayacağız” derken, Cam Keramik-İş tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: “Üyelerimzle birlikte verilen sözler tutulup, insanca çalışma şartları sağlanıncaya kadar kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz.” (Sakarya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erzincan Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz, 'FETÖ'den açığa alındı

SONRAKİ HABER

Mart ayında 25 kadın erkekler tarafından öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...